Angelan kosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Angelan kosto (engl. Private Scandals) on kirjailija Nora Robertsin tuotantoa 1990-luvulta. Kirja kertoo kahden naisen Deanna Reynoldsin ja Angela Perkinsin välisestä kamppailusta rakkaudessa ja vallassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen Deanna ja Angela olivat parhaita ystäviä. CBC-TV:n nuori juontaja Deanna oli talkshow-kuningatar Angelan innokkain ja paras oppilas. Angela, jonka platinanvaalea täydellisyys naamioi taakseen hirvittävän epävarmuuden, otti Deannan siipiensä suojaan. Angela antaa Deannalle henkeäsalpaavan tarjouksen: lähteä kanssaan New Yorkiin luomaan täydellistä ja ylellistä uraa tv-alalla. Deanna kieltäytyy järkisyistä; hänen perheensä on Chicagossa, eikä hän halua jättää myöskään ihanan lempeää sulhasehdokas Marshallia. Angela katkeroituu Deannan kieltäytymisestä, ja viettelee Marshallin. Juuri silloin Deanna yllättää heidät, ja tajuaa koko jutun olleen Angelan kiero juoni. Löydettyään Marshallin rakkaan ystävänsä sylistä Deanna ryntää suoraa päätä komean ulkomaankirjeenvaihtajan, ja samalla Angelan entisen rakastetun Finn Rileyn syliin. Finn ja Deanna rakastuvat palavasti toisiinsa, eikä mikään - edes Angela pääse heidän väliinsä. Angelan lähdettyä New Yorkiin luomaan omaa hienoisen täydellistä uraansa Deanna aloittaa "Deannan Tunti" -ohjelman, joka lyö kirkkaasti laudalta Angelan katsojaluvut. Nyt kun Deanna on vienyt Angelalta sekä maineen, että rakkauden, ei Angelan kostonhimolla ole minkäänlaista rajaa!

Deanna on onnellinen Finnin kanssa, pian he jo suunnittelevat häitä. Deanna on miltei uransa alusta asti saanut palvovia ja rakastavia rakkauskirjeitä samalta ihmiseltä. Aluksi herttaisen ihailevat kirjeet eivät hetkauttaneet Deannaa, mutta nyt, häntä alkaa hiljalleen pelottaa. Kun ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella satuttaneet Deannaa, alkaa kuolla, alkaa Deannaa tosissaan pelottaa. Ensin kuoli Angelan kätyri Lew McNeil, sitten Angela, ja lopuksi myös Marshall joka oli uhkaillut Deannaa, ja käynyt käsiksi häneen.

Loppua kohden paljastuu, että ihailevat kirjeet ja raa’at murhat liittyvät toisiinsa. Deannan uskollinen ihailija on tappanut heidät suojellakseen Deannaa. Ihailija kaappaa Deannan, ja tämä paljastuu hänen ohjelmansa ohjaajaksi, Jeffiksi. Jeff on vanginnut Deannan kuolleen enonsa perintötalon äänieristettyyn huoneeseen, jonne hän on kantanut Deannalle kaiken mitä nainen saattaa tarvita. Deanna yrittää aluksi puhua järkeä Jeffille, mutta mies vakuuttaa ajattelevansa vain naisen parasta.

Finn ei kuitenkaan ole mikään typerys, vaan viimetingassa löytää Deannan toimittajan vaistojensa avulla. Deannan tarina päättyy häkellyttävän onnellisesti!

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tärkeät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Deanna Reynolds - Päähenkilö, Finnin rakastettu, tarkkaavainen, lojaali ja täsmällinen.
  • Finn Riley - Deannan rakastettu. Palaa halusta huolehtia Deannasta, ja tekee sen kaihtamatta keinoja.
  • Fran Myers - Deannan paras ystävä, ja yhtiökumppani.
  • Angela Perkins - Talkshow-kuningatar, jonka katkeruus Deannalle muuttuu järkyttäväksi kostonhimoksi.
  • Jeff Hyatt - Deannan salainen ihailija. Pakkomieltienen narsisti, joka lukitsi Deannan äänieristettyyn huoneeseen.
  • Dan Gardner - Angelan aviomies, hänen muutettuaan New Yorkiin.
  • Cassie - Aluksi Angelan, sittemmin Deannan sihteeri.
  • Marshall Pike - Oli kirjan alussa Deannan kumppani, rakastavia tunteita oli ainoastaan Marshallilla.