Luettelo Dragon Ballin hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Androidi 18 (hahmo))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo manga- ja animesarjan Dragon Ball hahmoista.

Androidi 16[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Androidi 16 on Dragon Ball-mangassa ja animessa hiljainen, voimakas ja isokokoinen. Hänet loi Dr. Gero, joka ei halunnut herättää häntä, koska androidi 16 oli Geron mielestä epäonnistunut androidiluomus. Androidi 16 kuoli, kun Cell murskasi jalallaan Androidi 16:n pään. Tämän jälkeen Son Gohan muuttui Super saiyan 2 -tasolle. Androidi 16:n viimeiset sanat olivat. ”Suojele luontoa ja eläimiä, joita minäkin rakastin.”

Android 18[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Android 18 on nuori nainen televisiosarjassa DragonBall Z. Varsinaisesti Androidi 18 on Dr. Geron luoma 'muokattu ihminen'. Android 18:lla on veli nimeltään Android 17.

Eräässä vaiheessa Cell imaisee Android 18:n ja 17:n itseensä ja muuttuu täydelliseksi olennoksi (Super Perfect Cell). Cell tosin oksentaa Android 18:n ulos Gohanin potkaistua tätä täydellä iskulla vatsaan. Myöhemmin Android 18 menee naimisiin Krillinin kanssa ja he saavat lapsen, jonka nimeksi tulee Marron.

Android 18:sta tehtiin valmistuksessa hyvin kaunis nainen. Hänellä on vaaleat keskipitkät hiukset ja vaaleansiniset silmät. Hän on hyvin voimakas android ja hyvin paha, mutta muuttuu hyväksi jaksossa, jossa Cell oksentaa hänet ulos. Toisin kuin veljensä, hän siirtyi sen jälkeen hyvien puolelle.

Super 17[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Android 17 on Dragon Ball Z -animessa esiintyvä fiktiivinen hahmo. Android 17 oli Dr. Geron epäonnistunut luomus, joka tuhosi luojansa heti herättyään. Nimestään huolimatta hahmo on kyborgi. Se on Android 18:n kaksoisveli, jonka alkuperäinen tarkoitus oli tuhota Son Goku ja sen jälkeen yhdistyä Geron toiseen luomukseen, Celliin. Cellin kuoltua Android 17 poistui sarjasta. Hänet nähdään Dragonball Z:ssä myöhemmin antamassa Gokulle energiaa Majin Buun tuhoamiseksi ja Dragonball GT:ssä yhdistymässä kokonaan mekaaniseen kaksoisolentoonsa, jonka kanssa muodostaa uuden hahmon Super 17.

Chi-Chi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chi-Chi on Akira Toriyaman luoma mangahahmo, joka esiintyy Dragon Ball-, Dragon Ball Z- ,Dragon ball super ja Dragon Ball GT -sarjoissa. Chi-Chi nähdään aluksi Dragon Ballissa isänsä Härkäruhtinaan seurassa. Goku lupaa Chi-Chille menevänsä hänen kanssaan naimisiin. Chi-Chi osallistuu Maailman Vahvin -turnaukseen.

Gokulla ja Chi-Chillä on kaksi lasta, Son Gohan ja Son Goten. Gohan ja Goten ovat puolisaiyalaisia. Heillä on uskomattomia voimia. Chi-Chi on hyvin ankara ja halusi, että Gohan opiskelisi. Chi-Chi ei pidä Piccolosta ja hänellä on siihen hyvä syy. Kun Goten syntyi, niin Chi-Chi opetti hänet taistelemaan. Aluksi hän oli pelkkä ärsyttävä pomottaja, mutta sai lisää ymmärrystä sarjan aikana.

Häntä ärsytti se, että Goku otti Gohanin taisteluihin mukaan. Hän on perheessä yleensä se, joka on pomo ja pääsee yleensä niskan päälle. Chi-Chi oli myös yksi niistä, jotka Baby otti valtaansa ja hän käski Gohanin ja Gotenin hyökätä Gokun kimppuun, kun tämä, Trunks ja Pan palasivat Maahan. Mangan suomenkielisessä versiossa Chi-Chi puhuu Turun murteella.

Cooler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cooler on Dragon Ball Z -elokuvissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Cooler on Friezan veli. Cooler esiintyi myös Dragon Ball GT:ssä, kun Dr. Gero ja Dr. Myuu avasivat portin Maan ja Manalan välille. Coolerilla on myös henkivartijoita, kuten Friezalla. Coolerin tappoi Goku. Cooler esiintyy jälkeen Meta-Cooler muodossa, jonka tappoi Goku ja Vegeta Super Saiyan -muodossa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Cooler on Friezan veli, joka on vahvempi kuin Frieza ja näki planeetta Vegetan tuhon. Cooler kuuli, että supersaiyalainen oli voittanut Friezan, vaikka hän oli taistellut täysillä voimillaan. Cooler lähtee Maahan tuhoamaan supersaiyalaisen mukanaan vahvimmat agenttinsa Salza, Neizu sekä Doore. Piccolo tuhoaa Nizun ja Dorin, mutta Salza onkin vaikeampi tapaus. Piccolo pääsee silti etuasemaan, mutta Cooler itse tulee paikalle ja ampuu Piccoloon voimakkaan Death Beamin. Kun Goku parantuu erakkorapujen avulla, hän haastaa Coolerin taisteluun luullen tätä Friezaksi. Cooler ja Goku taistelevat tasavertaisesti, mutta Cooler muuttuu viidenteen muotoonsa ja hakkaa helposti Gokua. Goku kuitenkin muuttuu jälleen supersaiyalaiseksi ja taistelee tasavertaisesti Coolerin kanssa. Cooler valmistautuu tuhoamaan Maan Supernovalla, mutta Goku lyö sen takaisin kamehamehalla ja Cooler osuu Aurinkoon. Coolerin apuri Salza kuitenkin kaivaa itsensä ylös kivien alta ja aikoo tuhota heidät, mutta Piccolo tappaa Salzan Special Beam Cannonilla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Dabura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dabura on demonien kuningas Dragon Ball Z-animessa. Hän toimii maagi Babidin alaisena. Daburan sylki muuttaa uhrin kiveksi ja taian voi peruuttaa vain tappamalla Daburan. Hän taistelee Gohania vastaan ja he ovat melko tasaväkisiä. Dabura myös oivaltaa, että hän ja Babidi voivat käyttää Vegetaa hyväkseen.

Kun Majin Buu kuoriutui, Dabura ei uskonut sen olevan vahva, vaan pilkkasi sitä. Buu suuttui ja tainnutti hänet hetkeksi. Tämän jälkeen Dabura seivästi Buun, joka ei ollut siitä moksiskaan ja tappoi Daburan muuttamalla hänet keksiksi ja syömällä sen. Dabura lähetettiin Taivaaseen, koska hän olisi vain nauttinut Helvetistä. Dabura nähdään vielä sarjassa Taivaassa Chi-Chin, Bulman ja Videlin kanssa.

Mangassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daburan nimi tulee taikasana abracadabran loppuosasta dabra. Mangassa häntä ei nimitetä demonikuninkaaksi, vaan pahuuden maailman hallitsijaksi.

Dende[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dende on namekilainen Dragon Ball Z -sarjassa. Dende auttaa Gohania ja Krilliniä toivomaan Namekin takaisin lohikäärmekuulalla ja ystävystyy heidän kanssaan. Gokun lähdettyä etsimään uutta jumalaa Maalle, Dende päätetään ottaa jumalaksi, jolloin hän muuttaa asumaan Jumalan palatsiin (Kami's Lookout).

Dodoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dodoria on Dragon Ball -mangassa ja Dragon Ball Z -animessa esiintyvä Frieza-hahmon kätyri. Dodoria kuuluu Freezan vahvimpiin ja luotetuimpiin kätyreihin Zarbonin kanssa, vaikkei hän olekaan taistelijanero. Hän on isokokoinen. Dodorian tappoi Vegeta.

Dr. Gero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr. Gero on Dragon Ball Z -animessa esiintyvä fiktiivinen henkilö. Dr. Gero on tiedemies, joka on luonut sarjassa esiintyvät androidit, sekä Cellin ja Super Android 17:n. Elokuvassa Super Android 13! androidit 17 ja 18 tappavat Dr. Geron.

Great Saiyaman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Great Saiyaman on fiktiivinen henkilö Akira Toriyaman luomassa Dragon Ballissa. Hän on supersankari, joka liikkuu Great Saiyawomanin kanssa.

Great Saiyamanin henkilötiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Great Saiyaman on 18-vuotiaan Gohanin alter ego. Great Saiyaman on maailmanpelastamisen ohella syntynyt hahmo, koska Gohan tarvitsi valehenkilöllisyyden. Great Saiyawoman/Great Saiyaman 2 on hänen parinsa ja tyttöystävänsä Videl. Tämä duo syntyi Buu-saagan lopulla. He myös taistelivat Hirudegarnia vastaan Wrath of the Dragon -elokuvassa.

Hercule[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hercule (tunnetaan nimellä Mr. Satan) on isokokoinen taistelija ja maailmanmestari. Hercule osallistui Cell Gamesiin ja häntä pidettiin turnauksen varmimpana voittajana. Cell kuitenkin lyö Herculeen yhdellä iskulla pois kehästä, mutta Hercule väittää että hän menetti tasapainonsa. Hercule näkee Gokun ja Cellin raivokkaan taistelun, mutta väittää sen olevan temppu. Todellisuudessa Hercule pelkää kohdata Cellin uudestaan ja tämä teeskentelee sairasta. Androidi 16 pyytää Herculeelta että tämä heittäisi 16:n pään suoraan Gohanin eteen. Hercule suostuu tähän ja tämän seurauksena Cell tappaa 16:n lopullisesti ja Gohanin voimat heräävät. Kun Gohan onnistui voittamaan Cellin kamehameha-aallolla, Hercule ja tv-ryhmä olivat tajuttomia. Hercule herää ensimmäisenä ja huomaa Z-sotureiden ja Cellin kadonneen. Pian tv-juontaja herää ja kysyy mitä Cellille tapahtui. Hercule päättää käyttää tilanteen hyödykseen ja valehtelee voittaneensa Cellin. Tämän seurauksena Hercule saa kaiken kunnian ja kaupunki nimetään hänen mukaansa. Seitsemän vuotta myöhemmin pidetään uusi maailmanmestaruusturnaus, mihin osallistuvat myös Z-soturit. Hercule tunnistaa heidät välittömästi ja pelkää että totuus tulee ilmi. Turnauksen alussa näytetään videoklippi missä Hercule voittaa Cellin. Videoleike oli kuitenkin näytelty, joten totuus ei tullut ilmi.

Turnauksessa Hercule kohtasi juniorimestari Trunksin, joka iski Herculen yhdellä iskulla suoraan seinään. Kuten yleensä, Hercule väitti jotain muuta. Maailmanmestaruusfinaalissa Herculen vastustajaksi asettui Androidi 18, jota Hercule pelkäsi. 18 ehdottaa Herculelle että jos Hercule voittaa 18:n niin kaikki voittorahat jäävät hänelle. Androidi 18 antaa Herculeen voittaa ja Hercule saa pitää mestaruutensa. Hercule lähtee päihittämään Majin Buun, mutta huomaa lopulta kuinka kiltti hän on. Kun Hercule ammuttiin kuoliaaksi, Buu herättää tämän henkiin, mutta raivoissaan Buu vapautti Pahan Buun. Paha Buu tappaa kaksi rikollista, mutta ei pysty tappamaan Herculea, koska tunsi tämän vielä. Hercule pelastuu maantuhosta Gokun avulla. Hän uskaltaa taistella jopa Kid Buuta vastaan, mutta Herculen voimataso on 24 ja Kid Buun melkein 10 miljardia. Kun Goku oli tekemässä Spirit Bombia, Hercule ottaa yhteyttä maahan ja pyytää maankansalaisten nostamaan kätensä, koska Hercule väittää sen antavan voimaa hänelle. Todellisuudessa voimat menevät suoraan Spirit Bombiin. Herculen avustuksella Goku saa Spirit Bombin valmiiksi ja onnistuu tuhoamaan Kid Buun. Lopulta Hercule kertoo Buun olevan tuhoutunut ja kansalaiset luulevat Herculeen päihittäneen hänet, mikä käytännössä oli Herculen ansiosta. Hercule ei anna Vegetan tappaa Majin Buuta, jonka hyvä puoli jäi henkiin. Herculesta ja muista Z-sotureista tulevat ystäviä. Herculella on tytär nimeltään Videl ja hänen lapsenlapsensa Pan.

Hirudegarn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirudegarn (Hildegarn on toinen nimike) on paha kuvitteellinen olento Akira Toriyaman luomiin Dragon Ball Z -mangoihin perustuvassa Dragon Ball -elokuvassa Wrath of the Dragon.

Hirudegarn oli aikoinaan jumala eräälle avaruuden velhorodulle. Velhot halusivat tuhota universumista kaikki muut rodut itseään lukuun ottamatta, joten he loivat Hirudegarnista aineellisen muodon pyrkimystensä välikappaleeksi. Alkajaisiksi Hirudegarn hyökkäsi eräälle planeetalle, jonka asukkaat hirviö hävittikin lähes totaalisesti. Kuitenkin planeetan asukas Tapion asettui veljensä ja erään velhon kanssa Hirudegarnia vastaan. Tapion jähmetti Hirudegarnin veljensä kanssa erikoisilla taikahuiluilla. Tämän jälkeen velho halkaisi jättiläisen kahtia. Hirudegarnin alempi puolisko suljettiin Tapionin veljeen ja ylempi puolisko Tapioniin. Lisäksi velho sulki molemmat veljekset taiottuihin soittorasioihin ja laukaisi ne avaruuteen.

Vuosia myöhemmin Hirudegarnin luoneen velhorodun edustaja Hoi sai käsiinsä molemmat soittorasiat ja vapautti helposti Hirudegarnin alemman puoliskon. Saadakseen toisen rasian auki, hän matkusti Maahan ja toivoi, että Shenlong aukaisisi rasian. Toive toteutui ja Tapion pääsi vapaaksi. Lukuisten yritysten jälkeen Hoi sai liitettyä hirviön molemmat puoliskot jälleen yhteen. Hirudegarn näytti mahdottomalta vastukselta Gokulle ja kumppaneille, kunnes Trunks ja Goten fuusioituivat Gotenksiksi. Hirudegarn kärsi nopeasti tappion, mutta muutti muotoaan ja vahvistui niin, ettei edes Gotenks enää pärjännyt. Juuri kun kaikki näytti mahdottomalta, Goku muuttui supersaiyan 3 muotoon ja voitti Hirudegarnin massiivisella Super Dragon Fist hyökkäyksellä.

Kamesennin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kamesennin eli Muten-Rôshi on Akira Toriyaman luoma mangahahmo, joka esiintyy Dragon Ball-, Dragon Ball Z-,Dragon ball super ja Dragon Ball GT -sarjoissa. Hän on tarinan päähahmon, Son Gokun ensimmäisiä opettajia ja kilpikonnamestari. Hänen oppilaitaan ovat olleet muun muassa Son Gohan vanhempi, Goku, Yamcha, Krillin jne. Hänen erityispiirteensä on irstaus ja härskit vitsit. Hän ei vanhene lainkaan, sillä hän on ottanut feenikslinnun kuolemattomuusrohtoa. Alussa tämä korostui erityisesti kuulien keruussa. Kamesenninilla on sisko, ennustajaeukko. Hänen erikoistekniikkansa on mahtava kamehameha, jonka hän kehitti itse. Kamesennin ei ole enää kovin vahva muihin verrattuna, sillä hän ei harjoittele. Hän taisteli sarjan alussa Maailman Vahvin -turnauksissa Jackie Chunin nimellä. Taistelussa Gokua vastaan hän tuhosi Kuun kamehameha-aallolla.

Master Roshi on Kamesennin taiteilijanimi. Master Roshi opetti Gokulle kamehamehan. Muuten Roshi on yhtä irstas kuin siskonsa Baba. Kamesennin pelasti aikaisemmin Härkäruhtinaan palatsin suurista liekeistä kamehamehalla, joka oikeastaan tuhosi palatsin.

Kuningas Cold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas Cold (コルド大王, Korudo Daiō) on Dragon Ball -mangassa ja Dragon Ball Z -animessa esiintyvä fiktiivinen henkilö. Cold on Friezan ja Coolerin isä ja muistuttaa ulkonäöltään Friezan toista muotoa. Nähtyään Friezan riekaleet avaruudessa, Cold palkkasi kirurgeja korjaamaan hänet.[1] Hän saapui Friezan kanssa Maahan kostamaan Gokulle, mutta Trunks kuitenkin tappoi ensin Mecha Friezan ja sen jälkeen hänet.[2]

Mestari Karin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari Karin (カリン, Karin, animessa Korin) on hahmo Dragon Ball -mangassa ja animesarjoissa. Karin on ainakin 800 vuotta vanha kuolematon kissa (jap. Senbyō) ja taistelulajimestari, joka asuu Karin-tornin huipulla Yajiroben kanssa. Mestari Karin kuuluu Son Gokun parhaimpiin ystäviin. Hän esiintyy ensimmäistä kertaa mangakirjassa 8, kun Goku kiipeää Karin-torniin hävittyään palkkamurhaaja Tao Pai Paille. Hän tekee myöhemmin sarjassa lyhyitä esiintymisiä, mutta on merkittävä hahmo kasvattamiensa Erakkopapujen takia,[3] jotka parantavat vammoja ja poistavat väsymystä.

Karinilla on pyhää vettä, jonka väitetään moninkertaistavan juojansa voimia.[4] Todellisuudessa voimien moninkertaistuminen ei johdu itse vedestä, vaan kovasta treenistä. Hänellä on myös jumalten vettä, joka tuo esiin juojansa piilevät voimat. Juojan on kuitenkin voitettava hirvittävä myrkky ennen kuin voimat tulevat esiin. Vain Goku on selviytynyt tästä myrkystä.[5]

Metal Cooler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metal Cooler on Coolerin mekaaninen muoto joka nähdään Dragon Ball Z elokuvassa Return of Cooler. Kun Cooler iskeytyi aurinkoon hän ei kuollut vaan vahvistui koko ajan kun lopulta metallinen planeetta otti hänet ja teki hänestä Metal Coolerin Metal Coolerilla on monta kehoa.

Nail[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nail (ネイル, Neiru) on kuvitteellinen hahmo Dragon Ball -mangassa ja -animessa. Hän on sivuhenkilö, joka esiintyy lähinnä Namekin planeettaan liittyvissä jaksoissa, mutta hänellä on hyvin merkittävä osa, koska hän on osa Piccoloa. Nail nähtiin ensimmäisen kerran, kun Dende ja Kuririn saapuivat Namekin vanhimman luokse hakemaan yhtä seitsemästä Namekin lohikäärmekuulista ja Nail oli vanhimman henkivartija.[6]

Friezan kohtaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Ginyu-erikoisosasto saapui Namekille, lähetettiin Nail Z-soturien apuun. Nail oli juuri menossa heidän luokseen, kunnes vaistosi, että vanhin on vaarassa. Kun hän saapui vanhimman luokse, häntä odotti lohikäärmekuulien avulla kuolemattomuutta havitteleva Frieza. Nail kielsi Friezaa tappamasta vanhinta, koska jos vanhin kuolee, katoavat kuulatkin. Vanhin lähetti Nailin taistelemaan Friezaa vastaan, jotta Dende ehtisi Gohanin ja Kuririnin luokse kertomaan lohikäärmekuulien käyttämistä varten tarvittavan salasanan.[7] Nail ja Frieza siirtyivät taistelemaan muualle suojellakseen vanhinta. Friezan ja Nailin voimien välinen ero oli valtava.[8] Frieza käytti taistelussa vain vasenta kättä ja oli silti ylivoimainen. Frieza jätti Nailin henkihieveriin.

Piccolon kanssa yhdistyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piccolo saapui Namekille ja löysi Nailin. Nail ehdotti Piccololle namekilaista yhdistymistä, jotta heistä tulisi voimakkaampia ja he pärjäisivät Friezaa vastaan. Piccolo suostui sillä ehdolla, että hän saisi pitää ulkonäkönsä ja oman itsensä .[9]

Omega Shenron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omega Shenron (Super Yi Xing Long) on DragonBall GT -animen viimeinen vihollinen. Omega Shenron on yksi sarjassa esiintyvistä seitsemästä pahasta lohikäärmeestä (The Evil Dragons, The Shadow Dragons), jotka syntyivät lohikäärmekuulien liiallisen käytön aiheuttamasta pahasta energiasta.[10] Jokainen lohikäärme syntyi yhdestä kuulasta ja Omega Shenron oli aluksi yhden tähden kuulasta syntynyt lohikäärme, Syn Shenron (一星龍, Yī Xīng Lóng), joka oli lohikäärmeistä voimakkain.[11]

Goku kuitenkin voitti hänet helposti, joten hän imi loputkin lohikäärmekuulat itseensä, jolloin hän sai jokaisen lohikäärmekuulasta syntyneen lohikäärmeen voimat ja hänestä tuli Omega Shenron.[12] Omega Shenron oli Gokua moninkertaisesti voimakkaampi.

Gokun ja Vegetan fuusio Gogeta olisi tuhonnut Omegan lopullisesti Big Bang Kamehamehalla, mutta fuusio loppui kesken.[13] Omega Shenron tuhoutui, kun Son Goku keräsi energiaa suureen Spirit Bombiin ja heitti sen Omegaan.[14]

Ox-King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ox-King (牛魔王, Gyūmaō, mangassa Härkäruhtinas) on Dragon Ball -ja Dragon Ball Z -sarjoissa esiintyvä mieshenkilö. Hän on Son Gokun vaimon Chi-Chin isä. Alkuperäisessä mangassa ensikohtaamisen aikana vielä sarjan toiseksi ainoa samaan sukupuoleen suuntautunut henkilö, mutta tätä ei animessa näytetty.

Pui Pui[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pui Pui on Dragon Ball Z ja Dragon Ball GT -animessa ja -mangassa esiintyvä kuvitteellinen hahmo, joka on yksi velho Babidin voimakkaimmista sotureista. Pui Pui nähdään ensimmäisen kerran, kun hän vastaanottaa Spopovichin ja Yamun, jotka olivat ryöstäneet Gohanin energian. Pui Pui kuoli, kun Vegeta tappoi hänet Babidin aluksessa.[15]

Saibamenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saibamenit (suom. Juuresmies) ovat Dragon Ball Z animessa esiintyvä saiyalaisten keksimä rotu. Saibamaneja nähdään ensimmäisen kerran kun Vegeta ja Nappa tulevat Maahan. Ne ovat pieniä ja vihreitä. Saibamenien voimataso on 1,200 eli lähes sama kuin saiyalais-soturi Raditzin. Saibamenit taistelevat saiyalaisten puolesta jopa uhraten oman henkensä. Ilmeisesti Saibamenejä käytettiin saiyalaisten koulutukseen, sillä Bardock: Father of Goku spesiaalissa näytetään kun nuori Vegeta tappaa kammiossa useita Saibamenejä, ilmeisesti harjoitellessaan.

Spopovich[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spopovich on fiktiivinen hahmo japanilaisesta anime- ja mangasarjasta Dragon Ball Z. Spopovich on ihminen, joka esiintyy sarjassa Maailman Vahvin -turnauksissa.[16] Babidi tappaa kuitenkin yllättäen Spopovichin.

25. turnauksen aikaan Spopovich on velho Babidin palveluksessa, joka hallitsee tämän mieltä taialla.[17] Babidi antaa Spopovichille yliluonnollisia kykyjä, kuten kyvyn lentää ja niiden lisäksi muun muassa hänen lihasmassansa on kasvanut edellisestä turnauksesta.[18] Vastapalveluksena Babidi odottaa hänen varastavan Yamun, Spopovichia muistuttavan hahmon, kanssa turnauksesta kilpailijoiden energiaa herättääkseen Majin Buun henkiin.[19]

Yamu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamu on Dragon Ball Z -animessa ja -mangassa esiintyvä pahis, joka Spopovichin kanssa varastaa Gohanilta energiaa, jotta Babidi voisi herättää Majin Buun henkiin.

Beerus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beerus (toisella nimellä Bills) on jumala, joka esiintyy Dragon Ball Z:Battle of Gods elokuvassa. Beerus näyttää ulkonäöltään violetilta kissalta, ja on vanha tuttu Freezalle ja Vegetalle. Beerus on luonteeltaan äreä ja hermostuu herkästi. Beerus on myös todella voimakas, ja voitti Gokun iskemällä häntä vain kevyesti, vaikka hän oli 3. asteen supersaiyalaisen muodossa. Goku myöhemmin haastoi Beeruksen uudelleen Supersaiyan jumalana, mutta hävisi, koska muoto ei kestänyt kuin hetken.

Whis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Whis on Beeruksen ystävä, sekä opettaja. Whis tulee maan asukkaiden kanssa paremmin toimeen ja hänellä hyvä ruokahalu. Whis on luonteeltaan lempeä. Whis on Beeruksen opettajana häntä vahvempi, ja tyrmäsi Beeruksen yhdellä iskulla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. King Cold ("King Cold "resurrected" Frieza") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 2.9.2008. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  2. Trunks Saga ("After handily beating Frieza and his evil father, King Cold") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 29.9.2008. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  3. Korin ("Korin grows the magical, healing Senzu Beans that often help the Z Fighters in battle") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 17.9.2008. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  4. Korin ("Legend says that atop Korin's Tower rests the Sacred Water, enhancing the strength of anyone who drinks it.") The Official Dragon Ball Website. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  5. Ultra Divine Water Dragon Ball Wiki. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  6. Nail ("He is the personal bodyguard to Guru") Dragon Ball Wiki. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  7. Nail ("Nail revealed that this fight was to delay Frieza so Dende could get the Namekian Dragon Balls' password to the Earthlings") Dragon Ball Wiki. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  8. Captain Ginyu Saga ("Nail then fights Frieza in a remote location. It's obvious Nail has no chance against Frieza") Dragon Ball Wiki. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  9. Piccolo ("Piccolo merges with Nail, the last of the Namekian warriors.") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 16.8.2008. Viitattu 23. elokuuta 2008. (englanniksi)
  10. Syn Shenron ("Syn Shenron, like all the other Shadow Dragons before him, is formed by the negative energy stored inside the Dragon Balls") Dragon Ball Wiki. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  11. Syn Shenron ("making him the strongest of the dragons.") The Official Dragon Ball GT Anime Website. Arkistoitu 4.3.2016. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  12. Syn Shenron ("Syn eventually absorbs all 7 Dragon Balls to become the awesome Omega Shenron giving him the powers of every Shadow Dragon.") The Official Dragon Ball GT Anime Website. Arkistoitu 4.3.2016. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  13. The Limits of Power ("Goku and Vegeta try to regain their winning form by doing Fusion again") The Official Dragon Ball GT Anime Website. Arkistoitu 4.3.2016. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  14. Omega Shenron ("Goku was able to create a bomb strong enough to finally put Omega down for the count.") Dragon Ball Wiki. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  15. Pui Pui ("In a face off against Vegeta, he is eliminated with ease.") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 14.9.2008. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  16. Spopovich ("Spopovich is a human fighter who competed in the previous World Martial Arts Tournament.") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 27.7.2008. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  17. Spopovich ("he is now under Babidi's control") The Official Dragon Ball Z Website. Arkistoitu 27.7.2008. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  18. Spopovich ("his muscle mass had greatly increased") Dragon Ball Wiki. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)
  19. Spopovich ("Babidi is collecting Ki energy to try and revive an monster named Majin Buu.") Dragon Ball Wiki. Viitattu 24. elokuuta 2008. (englanniksi)