Andreas Mikkelsen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen - 2008 Rallye de France SS10.jpg

Kansalaisuus Norjan lippu Norja
Nykyinen talli Volkswagen Motorsport
Entiset tallit Stobart M-Sport Ford
WRC-ura
Aktiivivuodet 2006
Kilpailuja 21
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Erikoiskoevoittoja 1
MM-pisteitä 6
Ensimmäinen kilpailu Walesin ralli 2006

Andreas Mikkelsen (s. 22. kesäkuuta 1989 Oslo[1]) on norjalainen ralliautoilija. Hänen kartanlukijanaan toimii Mikko Markkula.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]

Mikkelsen aloitti ralliuransa 17-vuotiaana kilpailtuaan sitä ennen motocross- ja hiihtokilpailuissa. Vuonna 2005 hän kilpaili Britannian ralleissa voittaen Quinton Stagen, the Coraclen, the Plains, the Bulldog ja Cambrian ja Saarenmaan rallikilpailut. Vuonna 2006 Mikkelsen debytoi WRC-luokassa Britannian rallissa keskeyttäen ulosajoon 14. erikoiskokeella. Seuraavana vuonna hän ajoi kahdeksan kilpailua ollen parhaimmillaan yhdeksäs Irlannin rallissa. Vuonna 2008 Mikkelsen saavutti uransa ensimmäiset pisteet ajamalla viidenneksi Ruotsin rallissa rikkoen samalla Matthew Wilsonin ennätyksen nuorimpana pisteille ajaneena rallikuljettajana. Hän ajoi vielä kahdeksanneksi Espanjan rallissa. Vuonna 2009 Mikkelsen ajoi kaksi kilpailua, joissa keskeytti. Samana vuonna Larvikin kilpailussa syyskuussa Mikkelsenin auto lähti luisumaan ja osui kymmenvuotiaaseen katsojaan surmaten tämän välittömästi.

Vuonna 2010 Mikkelsen ajoi yksittäisiä kilpailuja SWRC-luokassa voittaen kauden päätöskilpailun Walesissa. Hän saavutti myös yhden pisteen WRC-luokassa. Hän kilpaili myös IRC-luokassa ollen parhaimmillaan toinen Skotlannin rallissa. Hän sijoittui seitsemänneksi omassa luokassaan. Vuonna 2011 Mikkelsen kilpailee IRC-luokassa Skodalla. Rallin MM-sarjassa Mikkelsen on saavuttanut yhden erikoiskoevoiton ja 6 pistettä.

Vuonna 2013 Mikkelsen ajaa kilpailuja Volkswagenin WRC autolla. Hänen kartturinaan toimii suomalainen Mikko Markkula.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Andreas Mikkelsen Viitattu 6.11.2011. (englanniksi)