Andreas Krieger

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Heidi  Krieger 1986 EM-kisoissa
Heidi Krieger 1986 EM-kisoissa
Maa:  Itä-Saksa
Naisten yleisurheilu
EM-kilpailut
Kultaa Kultaa Stuttgart 1986 kuulantyöntö
Sisäratojen EM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Madrid 1986 kuulantyöntö
Hopeaa Hopeaa Liévin 1987 kuulantyöntö
Pronssia Pronssia Göteborg 1984 kuulantyöntö

Andreas Krieger (syntymänimeltään Heidi Krieger, s. 20. heinäkuuta 1966 Berliini) on entinen saksalainen kuulantyöntäjä.

Krieger kilpaili DDR:n naisten yleisurheilujoukkueessa. Kuten monet muut johtavat DDR:n urheilijat aikanaan, myös Krieger oli mukana maan systemaattisessa dopingvalmennuksessa. Vuoden 1986 EM-kisoissa Krieger voitti kultaa kuulantyönnöstä. 1997 hän hakeutui sukupuolenkorjausprosessiin ja muutti nimensä Andreas Kriegeriksi.[1]

Vuonna 2000 hän oli yhtenä todistajana entistä DDR:n pitkäaikaista urheilun ykkösjohtaja Manfred Ewaldia vastaan, joka tuomittiin 22 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Myös hänen apurinsa, johtava urheilulääkäri Manfred Höppner sai 18 kuukauden ehdollisen tuomion. Heidät todettiin vuosina 19741989 DDR:n urheilun dopingohjelmaa johtamalla ja toteuttamalla edistäneen ruumiinvamman tuottamista 20 saksalaiselle naisurheilijalle. Mieshormonit olivat aiheuttaneet Kriegeriin muutoksia, joiden vuoksi hän vaihtoi lopulta sukupuoltaan.

Andreas Krieger on naimisissa entisen uimarin Ute Krausen kanssa. Kriegerin mukaan on nimetty palkinto, joka jaetaan vuosittain Saksassa dopingin vastaisessa taistelussa ansioituneille henkilöille.[1]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Garbett, Paul: Sports gender controversies Telegraph.co.uk. 20.8.2009. Telegraph Media Group Limited. Viitattu 11.9.2009. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.