Andi Deris

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andi Deris
Andi Deris 2016.
Andi Deris 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Andreas Deris
Syntynyt18. elokuuta 1964 (ikä 59)
Karlsruhe, Saksa
Muusikko
Tyylilajit power metal
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Yhtyeet Helloween
Pink Cream 69
Levy-yhtiöt Sony MusicView and modify data on Wikidata

Andi Deris (s. 18. elokuuta 1964 Karlsruhe, Saksa) on power metal -yhtye Helloweenin laulaja. Deris tuli yhtyeeseen Michael Kisken tilalle, vuonna 1993 julkaistun Chameleon-albumin jälkeen. Ennen liittymistään Helloweeniin Deris lauloi Pink Cream 69 -nimisessä yhtyeessä kuusi vuotta. Deris on tehnyt myös kaksi soololevyä.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15-vuotiaana Andi Deris aloitti laulamisen ja perusti ensimmäisen bändinsä nimeltä Paranoid, jonka nimeksi vaihtui kaksi vuotta myöhemmin Nameles. Rumpalina toimi Ralf Maurer, joka on ollut hänen hyvä ystävänsä kuudennesta luokasta asti ja on soittanut rumpuja myös Derisin soololevyillä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1984 Deris ja Maurer perustivat bändin nimeltä Kymera, mutta tämä päätti lopettaa ja hän meni yliopistoon. Kosta Zafiriou tuli hänen tilalleen rumpuihin. Kolme vuotta myöhemmin Deris ja Kosta vaihtoivat bändin nimeksi Pink Cream 69, jonka ensimmäisessä kokoonpanossa olivat Andi Deris, Alfred Koffler, Dennis Ward ja Kosta Zafiriou. Bändistä tuli suosittu Euroopassa sen voittaessa Metal Hammerin uuden tulokkaan palkinnon vuonna 1988. Levytyssopimus syntyi silloisen CBS:n kanssa (nykyinen Sony Music). Ensimmäinen albumi Pink Cream 69, joka julkaistiin vuonna 1989, sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä. Bändi keikkaili White Lion nimisen bändin lämmittelijänä ja vuonna 1990 he soittivat ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa. Seuraava levyn One Size Fits All julkaisu oli vuonna 1991 ja se nousi joissakin Euroopan maissa levylistojen ensimmäiselle sijalle. Vuonna 1992 Pink Cream 69 keikkaili ensimmäistä kertaa Japanissa ja Suomessa kahdesti Europen lämmittelijänä. Kolmas albumi Games People Play julkaistiin 1993.

Vuonna 1994 kolmen Pink Cream 69 -albumin jälkeen Deris joutui kohtaamaan suuren haasteen korvatessaan Michael Kisken Helloweenin laulajana. Kiske oli eronnut Helloweenista kaupallisesti epäonnistuneen Chameleonin jälkeen musiikillisten erimielisyyksien takia. Deris kesti paineet ja suoriutui debyytistään Helloween -laulajana hyvin. Vuonna 1994 julkaistu Master of the Rings herätti Helloweenin jälleen henkiin.

Deris muutti Saksasta yhdeksänkymmentäluvun puolivälin jälkeen perheineen asumaan Teneriffalle Kanariansaarille, mihin hän myös rakensi kotistudionsa. Master of the Ringsin jälkeen Helloween on julkaissut kahdeksan studioalbumia, kaksi livelevyä, yhden coverlevyn ja Deris julkaissut myös kaksi soololevyä. Helloweenin albumit vuoden 2000 The Dark Ridesta lähtien on kokonaisuudessaan tuotettu hänen Mi Sueno -studiolla.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailut albumeilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]