Anamorphosis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anamorphosis
Drottnar
EP-levyn Anamorphosis kansikuva
EP-levyn tiedot
 Äänitetty  2003
 Julkaistu 2003
 Tuottaja(t) Drottnar
 Tyylilaji tekninen black metal
 Kesto 20.54
 Levy-yhtiö Momentum Scandinavia
Drottnarin muut julkaisut
Spiritual Battle
2000
Anamorphosis
2003
Ad Hoc Revolt
2006

Anamorphosis (MSD02, 2003) on norjalaisen Drottnar-yhtyeen EP, joka julkaistiin 850 kappaleen rajoitetussa erässä. Albumin ulkoasu on kauttaaltaan musta: kansilehti on painettu kiiltävällä lakalla mattamustalle pahville ja kokonaisuus on pakattu mustaan slipcase-pahvikuoreen, jossa yhtyeen logo on uppopainettuna.

Ennen EP:n valmistamista basisti Bjarne Peder Lind erosi yhtyeestä ja hänen tilalleen tuli Håvar Wormdahl. Drottnariin liittyi myös toinen kitaristi Bengt Olsson. Anamorphosiksen myötä yhtyeen musiikkityyli muuttui huomattavasti verrattuna vuosien 1997 ja 1998 demojen sekä Trellebaand Maa Briste -kappaleen viikinkimetalliin: folkmelodiat saivat väistyä ja tilalle tuli moderni, tekninen ja raaka black metal. EP:n tunnelmaa on kuvailtu muun muassa nihilistiseksi ja kylmäksi. Anamorphosis sisältää intron Morphosis ja kolme varsinaista kappaletta. Sekä intro että Sin Climax -kappale sisältävät viulun soittoa.

Anamorphosis sai mediassa vaihtelevia arvioita: kritiikkiä saivat EP:n epätasainen äänimaisema, kuivat ja minimalistiset rumpusoundit sekä koukkujen ja omaperäisyyden puute. Toisia arvostelijoita taas miellytti musiikin teknisyys ja synkän karu ulosanti.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Morphosis" (2:57) .mp3 (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. "The Individual Complex" (5:56) .mp3 (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. "Sin Climax" (6:58) .mp3 (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. "Concord" (5:03) .mp3 (Arkistoitu – Internet Archive)

Yhtyeen kokoonpano EP:llä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]