Ana Ortiz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ana Ortiz
Ana Ortiz2crop.jpg
Syntymäaika 25. tammikuuta 1971 (ikä 43)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Manhattan, New York
Puoliso Noah Lebenzon (2007–)
Merkittävät roolit Hilda Suarez
(Ruma Betty)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ana Ortíz (s. 25. tammikuuta 1971, Manhattan, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja.

Vuosina 2006-2010 Ortiz näytteli ABC:n komediasarjassa Ruma Betty, jossa hän esitti päähenkilö Bettyn isosiskoa, Hilda Suarezia.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ortiz kasvoi Philadelphiassa, Pennsylvaniassa ja asuu nykyisin New Yorkissa. Hän unelmoi lapsena tulevansa balleriinaksi ja hän harrasti balettia kahdeksan vuotta. Hänen balettiharrastus koki loppunsa, kun hänen jalkakipu En pointen (varpailla tanssiminen) vuoksi kasvoi niin suureksi, että hänen piti etsiä joku muu tapa tavoitella taiteellista kuria. Vapaa-ajallaan Ortiz nauttii ratsastuksesta, softballista, vesiurheilusta ja kirjoittaa runoja.

Ortiz avioitui muusikko Noah Lebenzon kanssa 9. kesäkuuta 2007 Rincónissa, Puerto Ricossa. Pari kertoi myöhemmin, että he odottavat lasta. Ortiz synnytti tyttölapsen 27. kesäkuuta 2009 ja tyttö nimettiin Paloma Louise Lebenzoniksi. Paloma tarkoittaa suomeksi kyyhkyä. Toukokuussa 2011 he kertoivat odottavansa toista lastaan, joka on poika. Rafael Lebenzon syntyi 24 syyskuuta 2011.[1].

Ortiz kävi Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Artsia ja myöhemmin University of the Artsia, ennen ammattimaista uraansa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.