American Locomotive Company

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
American Locomotive Company

200px-Alco logo.svg.png

Perustettu 1901
Kotipaikka Schenectady, New York
Tuotteet Höyryveturit
Dieselveturit
American Locomotive Companyn vuonna 1910 valmistaman veturin valmistuslaatta.

American Locomotive Company (lyhennetty ALCO, Alco tai ALCo), oli Yhdysvaltalainen rautatiekaluston valmistaja. Se syntyi 1901 usean pienen rautatiekaluston valmistajan sulautuessa yhteen.

Alco oli Yhdysvaltain toiseksi merkittävin höyryveturivalmistaja heti Baldwinin jälkeen. Se rakensi yhteensä yli 75 000 höyryveturia. Alco rakensi lähes kaikki suurimmat koskaan valmistetut höyryveturit, kuten Big Boyn. Se rakensi myös Pohjois-Amerikan ensimmäisen rulla­laakerein varustetun höyryveturin. 1939 Electro-Motive Dieselin (EMD) tuodessa markkinoille dieselsähköisen FT-veturin, antoi se samalla lähtölaskennan höyryveturituotannon loppumiselle.

Alco loi sittemmin amerikkalaisten dieselveturien pääasialliseksi rakenteeksi muodostuneen "road switcher" -konseptin. 1930-luvulla Alco hallitsi yhdessä EMD:n kanssa dieselsähköisten vetureiden markkinoita Yhdysvalloissa. Se oli juuri aloittanut RS-1 -dieselvaihtovetureiden valmistuksen, kun USA liittyi toiseen maailmansotaan. Tasaväkistä kilpailua EMD:n kanssa hankaloitti 1942 voimaan tullut säännöstelytalous. Sen aikana muiden kuin EMD:n ei annettu valmistaa diesellinjavetureita, ja niinpä myös Alcon piti keskeyttää dieselvetureiden rakentaminen. Se rakensi kuitenkin sadoittain dieselvaihtovetureita, ja sai lisäksi armeijalta tilauksia dieselvetureista. Se rakensikin armeijalle sodan aikana noin 150 RS-1 -veturin kaltaista RSC-1 -veturia. Suuri osa vetureista sijoitettiin Trans-Iranin rautateille toimittamaan USA:n materiaaliapua Neuvostoliittoon. RSC-1 -vetureista rakennettiin Neuvostoliitossa arviolta 6 000 kopiota. Höyryveturituotantokin jatkui vielä sodan aikana, kun aikana Alco toimitti satoja höyryvetureita Neuvostoliittoon.

Säännöstelyn loppuessa 1945 oli EMD:llä kuitenkin jo tavoittamaton etumatka ja Alcon oli mahdotonta saada sitä kiinni. Lisäksi rautatieyhtiöt olivat ymmärtäneet dieselsähköisten vetureiden edut, eivätkä höyryveturit enää käyneet kaupaksi. Luomallaan road-switcher -rakenteella se kuitenkin pärjäsi hetken aikaa, sillä EMD:n F-sarjan menestys sai EMD:n aliarvioimaan road switchereiden suosion. Kuitenkin EMD:n vastaisku sen tuodessa 1949 markkinoille road-switcher -tyyppisen GP7-veturin oli vakuuttava. Lisäksi Alcon moottoreiden laatuongelmat huononsivat sen mainetta. Alco pärjäsi kuitenkin kohtuullisesti, sillä EMD ei yksin pystynyt vastaamaan massadieselöinnin aiheuttamaan räjähdysmäiseen kysyntään. Alco toimitti Pohjois-Amerikan rautateille hieman yli 10 000 dieselveturia. Alcon toiminta loppui kannattamattomana 1969. Eräiden sen dieselveturimallien valmistus jatkui kuitenkin noin kymmenen vuotta sen kanadalaisen tytäryrityksen Montreal Locomotive Worksin (MLW) toimesta.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta American Locomotive Company.