American Airlinesin lento 11

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
American Airlinesin lento 11
Lennon reitti Bostonista New Yorkiin.
Lennon reitti Bostonista New Yorkiin.
Yhteenveto
Päivämäärä 11. syyskuuta 2001
Onnettomuustyyppi Kaappaus
Tapahtumapaikka World Trade Center
Lähtöpaikka Loganin kansainvälinen lentoasema
Määränpää Los Angelesin kansainvälinen lentoasema
Kuolleita 92 lentokoneessa, yli 1 300 WTC:n pohjoistornissa
Eloonjääneitä 0
Lentokone
Lentokoneen malli Boeing 767-223ER
Lentoyhtiö American Airlines
Rekisteritunnus N334AA
Matkustajia 81 (mukaan lukien 5 kaappaajaa)
Miehistöä 11

American Airlinesin lento 11 oli yksi syyskuun 11. päivän iskujen lennoista, jonka terroristit kaappasivat. Sen oli alun perin määrä olla Yhdysvaltain sisäinen lento Loganin kansainväliseltä lentoasemalta Los Angelesin lentoasemalle. Viisi terroristia kaappasivat koneen lennon aikana ja lensivät sen tarkoituksella New Yorkin World Trade Centerin pohjoistornia päin osana suunniteltuja hyökkäyksiä Yhdysvaltoja vastaan.

Viisitoista minuuttia ilmaan nousun jälkeen, kaappaajat vahingoittivat ainakin kolmea ihmistä ja pakottautuivat väkisin ohjaamoon syrjäyttäen lentäjän sekä perämiehen.[1] Lentotunteja ottanut Mohamed Atta, jonka tiedettiin olleen al-Qaidan jäsen, otti lentokoneen lennettäväkseen.[1] Ilmaliikenteen valvojat huomasivat pian, ettei miehistö enää vastannut heille ja ymmärsivät lennon joutuneen kaapatuksi, kun Atta lähetti heille matkustajille tarkoitetun kuulutuksen.[1] Lisäksi kaksi koneessa ollutta lentoemäntää ottivat yhteyttä American Airlinesiin ja kertoivat kaappaajista sekä matkustajien ja miehistön loukkaantumisista.[1]

Lentokone törmäsi pohjoistorniin kello 8.46 EDT.[1] Isku tappoi kaikki 92 matkustajaa sekä kaappaajat. Ennen kuin kaappauksesta kerrottiin julkisuudessa, uutistoiminnot raportoivat tapauksesta ja uskoivat sen olleen onnettomuus. Lentokoneen törmäys sekä sitä seurannut tulipalo saivat pohjoistornin romahtamaan, mistä seurasi lisää tappioita. Myöhemmin turmapaikkaa raivanneet löysivät ja tunnistivat useita lennolla olleiden jäänteitä, mutta kaikkia ei voitu tunnistaa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Excerpt: A travel day like any other — until some passengers left their seats The Seattle Times. 23.7.2004. Viitattu 7.8.2009.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta American Airlinesin lento 11.
Office-book.svg

Kirja:Syyskuun 11. päivän iskut


Kirjat ovat artikkelikokoelmia, jotka voidaan tulostaa tai ostaa painettuna kirjana.