AOL

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta America Online)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
AOL LLC
Perustettu 1983
Toimiala Internet-palveluntarjoaja
Liikevaihto 8,3 miljardia USD
Kotisivu www.aol.com

AOL LLC (aiemmin America Online, Inc) on vuonna 1983 perustettu Verizon Communicationsin omistama internet-palveluntarjoaja. Sillä on yhteensä noin 20 miljoonaa asiakasta Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Yhtiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen America Online oli internet-palveluntarjoaja, joka nousi Yhdysvalloissa alansa suurimmaksi 1990-luvun puolivälissä. Vuonna 2000 America Online osti 165 miljardilla dollarilla Time Warner -yhtiön. Yhdistyneen yhtiön nimeksi tuli AOL Time Warner. AOL Time Warner myi 2003 pois Warner Music -divisioonansa. Samana vuonna "AOL" tiputettiin pois yhtiön nimestä.[1] Time Warner ja AOL erotettiin toisistaan 2009.[2][1] Alkuperäisen America Online -yhtiön omistaa nykyisin AT&T ja se tunnetaan nimellä WarnerMedia.

Toukokuussa 2015 Verizon Communications ilmoitti ostavansa AOL:n 4,4 miljardilla dollarilla.[3]

Internetpalveluntarjoaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AOL:n jakama yhteysohjelmiston levyke
AOL:n CD-levyjä jaetaan Saksassa opiskelija-asuntolassa, jonka jokaisella asukkaalla oli kiinteä Internet-yhteys

AOL tunnettiin 1990-luvulla aggressiivisesta markkinoinnistaan. Yhtiö jakeli ja lähetti mainostensa mukana valtavan määrän levykkeitä ja CD-ROM-levyjä, joissa oli sen ohjelmisto, jolla pääsi ottamaan modeemilla yhteyden AOL:n omaan online-palveluun, josta oli myös rajoitettu pääsy Internettiin. Vuosina 1993–2006 AOL lähetti markkinointimateriaaliensa mukana yli miljardi CD-ROM-levyä. CD-levyjä jaettiin esimerkiksi muropaketeissa, videovuokrausten mukana, postimyyntitilausten mukana, NASCAR- ja Superbowl-tapahtumien istumapaikoilla, lentojen aterioiden mukana. On arvioitu, että jossain vaiheessa joka toinen maailmassa tuotettu CD-levy sisälsi AOL:n ohjelmiston. 2000-luvun alussa AOL:lla oli 25 miljoonaa tilaajaa.[4][5][6]

Tietovuoto 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

4. elokuuta 2006 AOL:stä pääsi vuotamaan yli 650 000:n käyttäjän nettihakutiedot noin kolmen kuukauden ajalta. Tiedot oli tarkoitettu tutkimuskäyttöön, eikä niitä voinut suoraan yhdistää käyttäjän henkilöllisyyteen. Kolme työntekijää erosi tai erotettiin tietovuodon takia.

Tuotteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta AOL.
  • AOL (englanniksi)
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.