All for You

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”All for You”
Janet Jackson
Singlen ”All for You” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta All for You
 Julkaistu 6. maaliskuuta 2001
 Tuottaja(t) Janet Jackson, Jimmy Jam ja Terry Lewis
 Tyylilaji Pop, dancepop, disko, R&B
 Kesto 06.31 (albumiversio 1)
05.29 (albumiversio 2)
04.24 (radioversio)
 Levy-yhtiö Virgin
Janet Jacksonin muut singlet
Doesn’t Really Matter
2000
”All for You”
2001
Someone to Call My Lover
2001

All for You on yhdysvaltalaislaulaja Janet Jacksonin kappale, joka julkaistiin hänen seitsemännen, All for You-studioalbumin johdantosinglenä 6. maaliskuuta 2001. Jacksonin sekä Jam and Lewisin sanoittamana ja tuottamana "All for You" on dancepopkappale joka kertoo jonkun kanssa flirttailemisesta tanssilattialla. Kappale sai pääosin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka kehuivat sen muutosta pirteämpään ja vielä optimistisempaan tyyliin Janetin edellisestä, The Velvet Rope-albumista.

MTV nimitti Jacksonin "Radion kuningattareksi", kun kappale teki radiohistoriaa oltuaan ensimmäinen single, joka soi jokaisessa pop, rytmi ja urbaanissa radioformaatissa sen julkaisuviikolla. Siitä tuli myös kaikkien aikojen menestynein debyyttisingle, joka ei ole ollut kaupallisesti saatavilla Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Kappale saavutti Billboard Hot 100-listan ensimmäisen sijan seitsemäksi viikoksi, muodostuen siellä vuoden pisimpään listan kärjessä pysytelleeksi kappaleeksi.[1] Kappale saavutti listan kärjen myös Brasiliassa, Kanadassa[1] ja Japanissa sekä pääsi viiden ja kymmenen parhaan joukkoon monissa valtioissa maailmanlaajuisesti.

"All for Youn" on kuvailtu olevan yksi Jacksonin nimikkokappaleista ja se voitti Grammy-palkinnon kategoriassa "Paras dance-levytys", ASCAP Awardin kategoriassa "Vuoden kappale" sekä Teen Choice Awardin kategoriassa "Paras single". Tämän lisäksi kappale sai muita myyntipalkintoja Isossa-Britanniassa ja Japanissa sekä levypalkintoja Australiassa, Ranskassa ja Uudessa-Seelannissa. Kappaleen musiikkivideo sai useita tunnustuksia, mukaan lukien ehdokkuuden MTV Video Music Awardsissa kategoriassa "Vuoden video".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b All for You > Charts & Awards > Billboard Singles allmusic.com. Arkistoitu 14.8.2013. Viitattu 1.3.2015.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:All for You (Janet Jackson song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.