Alex Turner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alex Turner
Alex Turner Coachella Festivaleilla huhtikuussa 2012.
Alex Turner Coachella Festivaleilla huhtikuussa 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt6. tammikuuta 1986 (ikä 38)
Sheffield, Britannia
Ammatti muusikko, laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2002–
Tyylilajit indie rock, psykedeelinen rock, garage rock, post-punk revival, kamaripop
Soittimet laulu, kitara, koskettimet, basso, rummut, perkussiot
Yhtyeet Arctic Monkeys
The Last Shadow Puppets
Levy-yhtiöt Domino Recording Company

Alexander David "Alex" Turner (s. 6. tammikuuta 1986 Sheffield, Britannia) on englantilainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten sheffieldiläisen Arctic Monkeys -yhtyeen laulajana, kitaristina ja lauluntekijänä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arctic Monkeys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arctic Monkeys perustettiin vuonna 2002, ja siihen kuuluvat Alex Turnerin lisäksi kitaristi Jamie Cook (2006-), basisti Nick O'Malley ja rumpali Matt Helders. Yhtye on julkaissut tähän mennessä kuusi albumia, joista varsinkin ensimmäinen ja viides saavuttivat suuren suosion. Vuonna 2006 julkaistun esikoisalbumin nimi on Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, toinen albumi on nimeltään Favourite Worst Nightmare (2007), ja kolmas albumi Humbug julkaistiin vuoden 2009 syksyllä. Neljännen levyn nimi on Suck It and See (2011). Yhtyeen viides albumi on nimeltään AM, ja se ilmestyi vuonna 2013. Albumi voitti Brit Award -palkinnon parhaasta albumista. Vuonna 2018 julkaistu Tranquility Base Hotel & Casino on yhtyeen tuorein albumi.

The Last Shadow Puppets[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2007 julkistettiin suunnitelmat siitä, että Turner levyttäisi yhdessä ystävänsä The Rascals -yhtyeen entisen laulaja-kitaristi Miles Kanen ja tuottaja James Fordin kanssa. Projektissa Turner ja Kane jakaisivat laulu-, kitara- ja basso-osuudet ja James Ford soittaisi rumpuja. [1] Myös Owen Pallett esiintyy levyllä. Duon nimeksi vakiintui The Last Shadow Puppets, ja sen ensimmäinen levy The Age Of The Understatement julkaistiin 21. huhtikuuta 2008. Levy saavutti listoilla ensimmäisen sijan ilmestymisviikollaan. Duo teki pienen kiertueen vuoden 2008 elokuussa Lontoon filharmonisen orkesterin kanssa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Alex Turner.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.