Alcahest

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Alcahest
Kehittäjä HAL Laboratory
Julkaisija Square
Säveltäjä(t) Jun Ishikawa
Pelimoottori Patentoitu
Julkaisupäivä SNES
Japanin lippu 17. joulukuuta 1993
Lajityyppi Toimintaroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Super NES
Jakelualusta 8 megabitin kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Alcahest (jap. アルカエスト, Arukaesuto) on HAL Laboratoryn kehittämä ja alun perin vuonna 1993 Super NESille julkaisema roolipeli. Peli julkaistiin vuonna 1993 Japanissa eikä ole koskaan julkaistu muille markkinoille, mutta epävirallinen englanninkielinen fanikäännös on olemassa. Peli on myös merkittävä siksi, että sillä on salasanasysteemi.

Pelijärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alcahest on toimintaroolipeli, jossa käytetään ylhäältä alaspäin -näkökulmaa. Peli jakautuu kahdeksaan kenttään, joissa voi edistyä löytämällä esineitä, jotka auttavat päähenkilöä Alenia matkallaan, ja joka kentän lopussa odottaa aina loppuvastus. Päihitettyään joitakin näistä, Alen saavuttaa erään elementaalisen Vartijan (joita on yhteensä neljä) kyvyt, ja Alenin seuraan liittyy matkan varrella myös viisi taistelutoveria.

Taistelussa, kuten useimmissa roolipeleissä, pelaajalla on elämäpisteitä, jotka laskevat vihollisten hyökätessä, manapisteitä, joita käytetään kutsumaan Vartijat, ja "erikoispisteitä", joilla taistelutoverit voivat käyttää erikoishyökkäyksiä. Jokaisen kentän lopussa Alenin elämänpisteet nousevat. Pelaaja saa hyökätä vihollisia miekalla ja miekka voidaan ladata erikoishyökkäystä varten—hyökkäystyyppi riippuu tuolla hetkellä valitusta elementaalisesta Vartijasta. Pelissä ei ole akkuvarmennusta, ja sen takia pelaajalle annetaan salasana jokaisen kentän alussa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuhat vuotta sitten pahaenteinen tähti hohti taivaalla ja maailman reunalta nousi demonijumala Alcahest, tuoden tuhoa ja aiheuttaen kuolemaa. Neljä maailmaa puolustavaa Vartijaa antoi yksittäiselle miekkailijalle voimansa ja demoni surmattiin. Tuhannen vuoden kuluttua taivaalla hohtaa taas uusi tähti, viitaten demonijumalan ylösnousemukseen.

Alcahestin tarina keskittyy Alen nimiseen nuoreen mieheen, joka on lähtenyt matkaan hakemaan tulen, veden, ilman ja maan neljä Vartijanterää (Guardian Blade) ja pysäyttämään pahaa voimaa.[1][2]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alenin seuraan liittyy viisi hahmoa pelin aikana. Pelissä on monta loppuvastusta ja neljä Vartijaa (The Four Guardians), jotka Alenin on löydettävä voittaakseen Alcahestin.[1][2][3]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alen - Valittu

Pelin sankari. Hänet on valittu Alcahestin voittamiseen ja maailman pelastukseen, mutta tuhotakseen demoninjumalan lopullisesti hänen täytyy löytää maailman neljä Vartijaa, joiden löydyttyä Alen oppii aina uuden hyökkäyksen ja saa kyvyn kutsumaan heidät taisteluissa. Alen on pelin ainoa hahmo, joka voi varustaa itsensä eri haarniskatyypeillä.

 • Garstein - Taikuri

Taikaopiston opiskelija, joka liittyy Alenin seuraan ensimmäisen kentän puolivälissä. Taisteluissa hän käyttää taikasalamaa, joka ohjaa itsensä vihollisten keskelle, ja pystyy pommittaa koko ruudun, samalla vahingoittaen kaikkia vihollisia.

 • Elikshil - Prinsessa

Panakeian kuningaskunnan prinsessa. Alen tapaa hänet toisen kentän puolivälissä. Taisteluissa hän käyttää parannustaikaa ja ampuu tulipalloja.

 • Sirius - Ritari

Alen tapaa hänet kolmannessa kentässä. Hän käyttää rautanuijaa ja ampuu energiapalloja.

 • Magna - Kyborgi

Magna on kyborgi, joka on ollut lepotilassa tuhannen vuoden ajan. Alen tapaa hänet neljännen kentän lopussa ja hän pysyy osana joukkoa koko viidennen kentän ajan. Hänkin ampuu energiapalloja.

 • Nevis - Lohikäärmejumala

Muodonmuuttaja, joka voi muuttua taisteluissa lohikäärmeeksi ja ampua tulipalloja.

Neljä Vartijaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoishyökkäys Kutsuhyökkäys
Tulenvartija Liekkijumalan viilto (Flame God Slice) - Alen jakautuu kolmeksi ja puukottaa nopeasti vihollisia monta kertaa. Energianaalto - Vartija ilmestyy ja ampuu enintään neljä tulipalloa.
Vedenvartija Pyhä vesiterä (Holy Water Blade) - Alen toteuttaa kierrehyökkäyksen, joka heittää ja leviää taikapölyä. Suojelu - Kaksi suojaavaa palloa kiertää Alenin ympärille ja ampuu vettä.
Ilmanvartija Torahampaan siivenisku (Wing Fang Strike) - Alen hyppää korkealle ja putoaa vihollisen päälle terä esiin vedettynä. Rautanyrkki - Vihollinen saa päähänsä monta nopeaa nyrkiniskua.
Maanvartija Maalohikäärmeen hyökkäys (Earth Dragon Attack) - Alen pinkaisee suoraan vihollisen kimppuun ja iskee miekallaan. Este - Alenin ympärille nostetaan este, joka tekee hänet tilapäisesti haavoittumattomaksi.

Vastustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gordon

Eräs Keisarin kenraali. Gordon on pelin yleisin Alcahestin käskyläinen ja häntä vastaan taistellaan eniten.

 • Keisari

Mies maailmanvalloituksen suunnitelman takana... tai ainakin vielä uskotaan...

 • Gabalis

Gabalis on eräs Keisarin käskyläinen ja hän yrittää estää Alenin joukon pääsemästä toisen kentän vuoreen. Taistelussa hän kykenee hyppäämään hyvin korkealle ja heittelee sinisiä tuliaaltoja.

 • Sara

Tunnettu myös nimellä Loimunkenraali (The Blaze General). Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan veljensä Gazan rinnalla. Sara kykenee muuttumaan liekiksi.

 • Gaza

Tunnettu myös nimellä Tuulenkenraali (The Gale General). Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan siskonsa Saran rinnalla. Gaza kykenee muuttumaan jääpyörteeksi.

 • Karouge

Pyhäterän käskyläinen. Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan leijuvalla linnoituksella. Karouge osaa kaukosiirtyä ja hän ammuskelee tulipalloja. Karouge käyttää kahta miekkaa ja heittelee niitä kuin bumerangia.

 • Babilom

Vihreä mies, joka osaa kaukosiirtyä ja ammuskelee energiapalloja. Taistelun puolivälissä hän muuttuu valtavaksi pääksi.

 • Alcahest

Demonijumala, joka uhkaa maailmaa. Hän on pelin loppuvastus ja taistelun puolivälissä muuttuu violettisiipiseksi otukseksi, joka ampuu sähköä ja kutsuu meteoreita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Alcahest (SNES) FAQ/Walkthrough DBM11085 - GameFAQs. (englanniksi)
 2. a b The Alcahest Shrine RPG Classics. (englanniksi)
 3. Alcahest - for the Super Nintendo (SNES) Fantasy Anime. (englanniksi)