Akame ga Kill!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Akame ga Kill!
Mangasarjan ensimmäisen panoksen kansikuva. Kuvassa näkyy Tatsumi, Akame ja Mine.
Akame ga Kill!
(Punasilmäinen Tappaja)
Genre kauhu, gore, splatter, seikkailu, fantasia, draama, komedia, musta huumori
Manga
Tekijä Takahiro ja Tetsuya Tashiro
Julkaisija Square Enix
Sarjajulkaisulehti Gangan Joker
Ensimmäinen painatus 20.3.2010 – (kesken)
Kirjojen lukumäärä 15 (suomeksi 0)
TV-anime
Ohjaaja Tomoki Kobayashi
Studio Toho
Lähetyskanavat Crunchyroll
Alkuperäinen lähetyskierros 6.7.2014 – kesken
Jaksojen määrä kesken

Akame ga Kill! (jap. アカメが斬る!, Akame ga kiru!, ’punasilmäinen tappaja’) on kauhuseikkailu-mangasarja, josta on myös tehty anime. Sarja on etenkin tunnettu siitä, että se vaikuttaa aluksi hyvinkin viattomalta ja onnelliselta shonen-fantasia-seikkailulta, kunnes sarja paljastaa oikeat kyntensä verisyydellään ja väkivaltaisuudellaan. Sarja käsittelee ihmisille hyvin arkoja aiheita, kuten läheisten kuolemaa, kiduttamista, korruptiota, köyhyyttä, vapaudenriistoa sekä raiskatuksi joutumista. Sarja on suomalaisille ilmaiseksi nähtävissä Crunchyroll-animepalvelussa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Tatsumi-niminen poika lähtee kotikylästään seikkailulle. Hänen on tarkoitus pelastaa köyhä kotikylänsä veroilta hankkimalla rahaa palkkasoturina. Hän matkaa kuninkaallisten kaupunkiin pahaa aavistamatta. Aluksi kaikki vaikuttaa kaupungissa mukavalta, mutta kolikolla on kääntöpuolensa. Kaupungissa rikkaat nauttivat elämästä kun köyhät nyljetään hengiltä. Valtion keisari on vasta lapsi, tyranni joka hallitsee valtiota verisin käsin. Koko valtio on korruption, tyrannian ja valheiden peitossa. Ihmisten kiduttaminen ja teloittaminen on suurkaupungissa arkipäivää. Kun Nightraid-niminen kapinallisten salamurhaajien yhteisö pelastaa Tatsumin hengen, Tatsumi saa tietää, että hänen lapsuuden ystävänsä ovat joutuneet rikkaan sadistiperheen uhreiksi. Kun Tatsumin ystävä kuolee hänen syliinsä, päättää hän liittyä Nightraidiin, tehtävänään auttaa salamurhaajia tappamaan valtion johtajat. Kun hän aloittaa murhaamistyönsä, hän oppii, että kaikilla murhilla on seurauksensa.[1][2]

Nightraidin kilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tatsumi on sarjan protagonisti. Sarja seuraa etenkin alussa tarinaa hänen näkökulmastaan. Hän alun perin vastusti Nightraidin murhaajia, mutta päätti lopulta liittyä murhaajien joukkoon sadistisen perheen tapettua hänen parhaat ystävänsä. Tatsumi kuitenkin oppii murhaamisen hinnan, kun hän murhaa kapteenin ja tämän oppityttö janoaa kostoa mestarinsa surmaamisesta. Tatsumin voimakkuus on hänen nopea oppimiskykynsä.

Akame on toinen sarjan protagonisteista. Hänestä koulutettiin valtion sotilas jo lapsena ja hän työskenteli valtion korkeimmille virkamiehille salamurhaajana sekä vakoojana. Hän alkoi tuntemaan vihaa valtiota kohtaan, kun monet hänen ystävistään kuolivat valtionjohdon suunnitelmien vuoksi. Hänen puolenvaihtonsa tapahtui, kun hänet määrättiin tappamaan kapinallinen kenraali Najenda. Akame vaikuttaa ulkoapäin hyvin kylmältä murhaajalta, mutta hänen sisältään paljastuvat ihmisen tunteet, joita Akame joutuu pidättelemään sisällään. Akamen voimakkuus on hänen nopeutensa.

Najenda oli aikoinaan valtion suuri kenraali, mutta hän ei enää kestänyt viattomien ihmisten tappamista eikä jatkuvia sotia, joten hän ryhtyi vastarintaan perustamalla Nightraid-nimisen salamurhaajien yhteisön. Najenda on hyvä kehittämään strategioita vihollisten voittamiseksi.

Bulat on Tatsumin mestari, joka opettaa tälle taistelutaitoja. Bulatia on vaikea tappaa hänen erityisen haarniskansa vuoksi. Bulat pystyy myös muuttumaan näkymättömäksi. Bulatin tapaista on pitää hiukset siisteinä, jopa taistelun keskellä.

Leone on nainen, jolla on eläimelliset vaistot sekä leijonan voimakkuus.

Sheele on nuori, hyvin hajamielinen ja kömpelö nainen mutta mainio murhaaja, joka ei epäröi pistää uhriaan palasiksi. Toisin kuin muilla, Sheelellä on synnynnäiset tappajan vaistot.

Lubbock on nuori, hyvin perverssi mies. Lubbock pitää kaikista naisista, mutta hän on kaikista eniten ihastunut Najendaan. Lubbock on hyvä virittelemään ansoja.

Mine on nuori tyttö, joka toimii tarkka-ampujana. Hän on tsundere ja suuttuu helposti.

Jaegers-kilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esdeath on killan johtaja. Esdeath perusti Jaegers-yhteisön sen jälkeen, kun Nightraid murhasi hänen kolme parasta soturiaan. Esdeath on koko valtion voimakkain soturi eikä hän ole hävinnyt koskaan. Esdeath vihaa heikkoja, mutta pitää voimakkaista ihmisistä. Esdeath ihastuu Tatsumiin, koska tämä on nuori, voimakas ja söpö mies. Hän ei kuitenkaan tiedä, että Tatsumi kuuluu Nightraidiin. Esdeath on yksi sarjan pääantagonisteista.

Bols on Esdeathille työskentelevä veteraanisoturi. Hän on massamurhaaja, joka on liekinheittimellä tappanut tuhansia ihmisiä. Hänellä on kuitenkin myös pehmeä puolensa, koska hänellä on vaimo sekä pienoinen tytär, joista Bols pitää hyvää huolta.

Kurome on Akamen pikkusisko. Hänen voimansa ovat hirvittäviä - hän pystyy nimittäin hallitsemaan kuolleita. Kurome pitää makeisten ahmimisesta. Hän suuttuu, mikäli joku uhkaa viedä hänen keksinsä.

Wave on nuori kalastaja, jolla on hirmuiset voimat. Niin kuin Tatsumi, Wave liittyi Jaegerseihin pelastaakseen perheensä veroilta. Kun hän kuitenkin viimein ymmärtää valtion sisäisen tilanteen, hän jatkaa työskentelemistä Esdeathille siitä huolimatta, ettei hän mielellään koske viattomiin ihmisiin.

Dr. Stylish on hullu professori, joka tekee ihmisillä kokeita luodakseen mutantteja armeijaansa.

Seryu on kapteeni Ogren oppityttö. Kun Tatsumi murhasi Ogren, sai hän Seryun vihan päällensä.

Run on salaperäinen mies, jolla on enkelin voimat. Hän toimii Esdeathin uljaana palvelijana; vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei hän ole Esdeathin puolella. Hänen epäillään olevan yksi sarjan voimakkaimmista hahmoista.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]