Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Ohjattu sivulta Ajankohtaista
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään keskiviikkona, lokakuun 1. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 355 941 artikkelia, joista 3 007 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Tšerenkovin säteily, M/S Estonia, Samuli Edelmann, Apulanta, Estonian uppoaminen, Ebola, Lihaton lokakuu, Jere Lehtinen, Olli-Pekka Behm, Vesa-Matti Loiri, Minä ja Morrison, Minttu Mustakallio, Sam Yaffa, Araljärvi, Juice Leskinen, Tuula Nyman, Paula Vesala, Suitian kartano, Irina Björklund.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Ainakin toistaiseksi globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Sen sijaan käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
19. syyskuuta 2014 355 000. m-Nitrobentsaldehydi 12
7. syyskuuta 2014 354 000. Pierre-Michel Lasogga 16
22. elokuuta 2014 353 000. Kadonneiden sanojen metsästys 16
6. elokuuta 2014 352 000. Joan Robinson 13
24. heinäkuuta 2014 351 000. Baseball (videopeli) 15

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

Tanskassa järjestettiin jo kolmas kulttuurin alan hackathon HACK4DK. Valtion taidemuseossa järjestetyssä tapahtumassa wikipedistit, museoiden ja arkistojen edustajat, muotoilijat ja hakkerit kehittivät yhdessä prototyyppejä, joilla kulttuuriperinnön kokeminen sujuisi helpommin ja hauskemmin.
http://hack4dk.wordpress.com/hack4dk-2014/

Voittajaksi selviytyi Artscope-applikaatio tabletteihin. Se käyttää tilastotietoa museon kuvista toisten teosten suosittelemiseen ja läpivalaisukuvia maalausten kerrosten tutkimiseen. Tähtää ja koe!
https://twitter.com/smkmuseum/status/516242672475205632

Ensi vuonna Wikimedia Suomi on mukana järjestämässä historian ensimmäistä #HACK4FI -hackathonia omalla Wiki Loves Maps -teemalla.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 30.9.2014Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta. Yhdistyksen viikkotapaamiset ovat tiistaisin klo 20.00 WM Suomen Etherpadissa.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit