Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Ohjattu sivulta Ajankohtaista
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään lauantaina, lokakuun 25. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 357 754 artikkelia, joista 3 017 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Osmo Ikonen, Paula Koivuniemi, Paula Vesala, Toni Edelmann, Kesäaika, ALS-tauti, Ebola, Halloween, Mikko Kouki, Vesa-Matti Loiri, Tapio Kouki, Jenni Dahlman, Jere Karalahti, Ville Pusa, Soili Suonoja, Marja-Leena Kouki, Janna Hurmerinta, Timo Tervo, Samuli Edelmann.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Sen sijaan käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
16. lokakuuta 2014 357 000. Hannes Björninen 14
2. lokakuuta 2014 356 000. Soye 13
19. syyskuuta 2014 355 000. m-Nitrobentsaldehydi 12
7. syyskuuta 2014 354 000. Pierre-Michel Lasogga 16
22. elokuuta 2014 353 000. Kadonneiden sanojen metsästys 16

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

Wikidata on monelle vielä mysteeri. Se on Wikipedian tiedoista koottu tietokanta, jota kuka tahansa voi muokata: lisätä ja käyttää tietoja.

Yhteistyö tieteen ja tutkimuksen kanssa tuottaa tulosta. Biolääketieteen alalta tulee uusin uutinen: Kaikki ihmisgeenit on lisätty Wikidataan avoimesti hyödynnettäväksi.

http://blog.wikimedia.de/2014/10/22/establishing-wikidata-as-the-central-hub-for-linked-open-life-science-data/

Jos haluat seurata projektin edistymistä, seuraa Wikidatan työryhmiä https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:WikiProject_Molecular_biology, https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:WikiProject_Medicine.

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 24.10.2014


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit