Tämä projektisivu on osittain suojattu muutoksilta

Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Ajankohtaista)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juuri nyt

Tänään lauantaina, toukokuun 30. päivänä suomenkielisessä Wikipediassa on 372 553 artikkelia, joista 3 219 on valittu laadukkaiksi. Juuri nyt runsaasti luettuja artikkeleita ovat

Islam, Pirates of the Caribbean (elokuvasarja), Banaani, Heikki Lampela, Władysław Szpilman, Main Page, Ylioppilastutkinto, Anne Berner, Sipilän hallitus, Derek Boogaard, Roope Latvala, Jussi Niinistö, Äidinlyyra, Eduskunnan puhemies, Juha Sipilä, Hanna Mäntylä, Sepp Blatter, Maria Lohela.

Wikipediaan liittyvä päätöksenteko

Kahvihuoneen keskustelut

Hiljattain päättyneet keskustelut, äänestykset ja valmistelut

muokkaa · arkisto

Tekniset päivitykset

Tunnusten uudelleennimeäminen

Käyttäjätunnusten toimintatapaan tulevien muutosten myötä kaikki tunnukset ovat jatkossa yksilöllisiä kaikkien Wikimedia-wikien laajuisesti. Jatkossa samannimisiä tunnuksia ei voi olla enää useassa wikissä, joten tällaiset tunnukset nimettiin suomenkielisessä Wikipediassa uudelleen 18. huhtikuuta 2015. Metassa kerrotaan lisää yksityiskohtia.
Maaliskuussa 2015 jätetty ilmoitus kertoo hankkeen etenemisestä kohti sen viimeistelyä. Aiheesta on myös keskustelua kahvihuoneessa.
Aloitusajankohta: huhtikuu 2015

Phabricator korvaa Bugzillan

Wikipediassa käytettävän MediaWiki-ohjelmiston ongelmakirjanpito siirretään Bugzillasta Phabricatoriin (wiki-artikkeli). Phabricator korvaa myöhemmin myös RT-, Trello-, Mingle-, Gerrit- ja gitblit-työkalut (ks. mw:Phabricator).
Suunniteltu aloitusajankohta: 21. marraskuuta 2014

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös erityisen toiminnon kautta tai sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Wikipediassa tapahtuu

muokkaa | kaikki tapahtumat


Viikon kilpailu

Mikä on Viikon kilpailu?


Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
19. toukokuuta 2015 372 000. HMS Varberg (T134) 14
5. toukokuuta 2015 371 000. Baglung 23
12. huhtikuuta 2015 370 000. Southern Nations, Nationalities, and Peoples’ Region 15
28. maaliskuuta 2015 369 000. Luhangan talvikirkko 12
16. maaliskuuta 2015 368 000. Associated British Foods 18

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 29.5.2015


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.Yhdistyksen viikkotapaamiset ovat tiistaisin klo 20.00 WM Suomen Etherpadissa.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit