Wikipedia:Ajankohtaista

Wikipedia
Ohjattu sivulta Ajankohtaista
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tekniset päivitykset

Tunnusten uudelleennimeäminen

Käyttäjätunnusten toimintatapaan on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikki tunnukset ovat jatkossa yksilöllisiä kaikkien Wikimedia-wikien laajuisesti. Jatkossa samannimisiä tunnuksia ei voi olla enää useassa wikissä, vaan tällaiset tunnukset tullaan uudelleennimeämään. Metassa kerrotaan lisää yksityiskohtia.
Maaliskuussa 2015 jätetty ilmoitus kertoo hankkeen etenemisestä kohti sen viimeistelyä. Aiheesta on myös keskustelua kahvihuoneessa.
Suunniteltu aloitusajankohta: huhtikuu 2015

Phabricator korvaa Bugzillan

Wikipediassa käytettävän MediaWiki-ohjelmiston ongelmakirjanpito siirretään Bugzillasta Phabricatoriin (wiki-artikkeli). Phabricator korvaa myöhemmin myös RT-, Trello-, Mingle-, Gerrit- ja gitblit-työkalut (ks. mw:Phabricator).
Suunniteltu aloitusajankohta: 21. marraskuuta 2014

Käyttäjätunnusjärjestelmä

Käyttäjätunnusten paikalliset uudelleennimeämiset poistuivat käytöstä 15. syyskuuta 2014. Tunnusten uudelleennimeämiset suoritetaan nyt keskitetysti kaikkien Wikimedia Foundationin wikien laajuisesti. Käyttäjänimen vaihtoa tai haltuunottoa koskevat pyynnöt voi jättää Meta-Wikiin sivulle Steward requests/Username changes (meta:SRUC), ja niitä toteuttavat ylivalvojat ja järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Globaalin nimenvaihtopyynnön voi jättää myös erityisen toiminnon kautta tai sivulle Wikipedia:Käyttäjätunnuksen vaihto. Käyttäjänimen haltuunottopyyntöjä ei enää käsitellä suomenkielisessä Wikipediassa.


muokkaa

Artikkelimäärän kehitys

Päiväys Tasaluku Artikkeli Kesto (pv)
16. maaliskuuta 2015 368 000. Associated British Foods 18
26. helmikuuta 2015 367 000. Ilona Anhava 15
11. helmikuuta 2015 366 000. Ilhéu Raso 14
28. tammikuuta 2015 365 000. Ialoveni 16
12. tammikuuta 2015 364 000. Masis 12

kaikki virstanpylväät · aikajana


Wikimedia

Wikimedia Suomi

Päivän isoja uutisia. Wikimedia Foundation haastoi NSA:n oikeuteen käyttäjien vakoilusta.


Wikipedia is suing the NSA over mass internet surveillance
www.theverge.com
The Wikimedia Foundation, the nonprofit organization that runs Wikipedia, is filing a lawsuit against the National Security Agency (NSA) and the Department of Justice (DOJ), challenging the US...

» Lähde: Wikimedia Suomi / Facebook, 10.3.2015


Tuoreimmat tiedot Wikimedia Suomen toiminnasta löytyvät yhdistyksen Facebook-sivuilta.Yhdistyksen viikkotapaamiset ovat tiistaisin klo 20.00 WM Suomen Etherpadissa.

Kansainvälinen Wikimedia-yhteisö

Muut kuin englanninkieliset kirjoitukset

» Uutiskirjeet · Lisää ...

Huomiota kaipaavat artikkelit

Wikiprojektit · Ajankohtaiset artikkelit · Vertaisarviointipyynnöt · Kommenttipyynnöt · Kiistanalaiset artikkelit · Huomiota kaipaavat sivut · Tarkistettavat · Tekijänoikeusongelmat · Välittömästi poistettavat sivut · Merkittävyys kyseenalaistettu · Poistoäänestykset · Palautettavat sivut · Suositellut artikkelit · Suositellut luettelot · Hyvät artikkelit · Lupaavat artikkelit