Ahti Impola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ahti Impola[1] on suomalainen muusikko (kitaristi), miksaaja ja musiikkituottaja, tekninen tuottaja/käyttöpäällikkö. Impola on ollut muun muassa Maj Karman, Nylon Beatin, Arja Korisevan, Tapani Kansan, Paula Koivuniemen ja Pennilessin vakituisena miksaajana. Äänimiehenä hän teki keikkoja työkseen vuodesta 1986 aina vuoteen 2009. Impola on äänittänyt ja/tai tuottanut satoja äänitteitä. Hän on tuottanut mm Maj Karman Kauniiden kuvien ja Appendixin musiikkia [2]

Impola on soittanut useassa eri yhtyeessä, muun muassa Rosannassa ja Appendixissä. Noin 7 Veljestä oli viimeinen bändi, ennen kuin liittyi Appendixiin joulukuussa 2010 kahdenkymmenyhdeksän vuoden tauon jälkeen. Hän oli 80-luvun alussa perustamassa "esi-Appendixia" (New Wave Army) Koivusalon kanssa. He ehtivät vuonna 1981 tehdä 3 keikkaa Appendix-nimellä ennen kuin Vesku jatkoi bändiä muiden kanssa. Appendix toimii edelleen aktiivisesti. Borgersenin ohella myös Impolan säveltämää musiikkia kuullaan mm. Appendixin albumilla "Extraneus".

Rosanna kuului Yön, Dingon ja Mamban tavoin porirockin kastiin. Rosanna keikkaili ympäri Suomea, mutta se ei koskaan saavuttanut samanlaista hysteriaa kuin nuo muut porilaisbändit. Rosannassa Ahti Impolan lisäksi soittivat Petteri Häyhä, Harri Fronden (solisti), Markku Koski ja Jyrki Laine. Alkuperäisessä Rosannassa bassoa soitti Marko Ala-Outinen, mutta hänen tilalleen tuli Petteri Häyhä Ikusta. Ikusta Rosannaan siirtyi myös Jyrki Laine. Rosanna julkaisi kaksi lyhytsoittoa. Kaukainen maa, jonka B-puolella oli Eilisen ikävä (säv.san. A.Impola) ja Yöksi jää, B-puolellaan Vielä Kohdataan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.