Aces High

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Aces High”
Iron Maiden
Singlen ”Aces High” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Powerslave
 Julkaistu 22. lokakuuta 1984
 Tekijä(t) Steve Harris
 Tuottaja(t) Martin Birch
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 04.31
 Levy-yhtiö EMI
Iron Maidenin muut singlet
2 Minutes to Midnight
1984
”Aces High”
1984
Running Free (live)
1985

Aces High on Iron Maidenin vuonna 1984 julkaistun Powerslave-albumin toinen single. Se julkaistiin 22. lokakuuta 1984, ja se nousi listan sijalle 20. Aces High’n b-puoli on ”King of Twilight”, jota ei otettu mukaan itse albumille. Aces High on myös Powerslave-albumin avausraita. Aces High on kokonaan Steve Harrisin säveltämä, niin kuin suurin osa Iron Maidenin kappaleista. Kappale on yhtyeen konserttien vakiokalustoa.

Sanoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen sanoitusten aiheena on taistelu Britanniasta. Kappaleesta ei löydy sodanvastaista sanomaa, kuten joistakin yhtyeen kappaleista, vaan se sanoituksiltaan on ennemminkin historiallinen katsaus, tai jopa hiukan sotaa romantisoiva.

Churchillin puhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus konserteissa soitettuna kuullaan ennen kappaletta ote Winston Churchillin kuuluisasta puheesta joka on nimetty ”We shall fight on the beaches”:

We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.
(suom. Puolustamme saartamme uhreista riippumatta. Taistelemme rannoilla, taistelemme maihinnousupaikoilla, taistelemme pelloilla ja kaduilla, taistelemme kukkuloilla; emme antaudu koskaan.)

Puheosuus ei sisälly alkuperäiseen Powerslave-albumilta löytyvään versioon.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye kappaleen musiikkivideolla.

Aces High’sta on myös musiikkivideo, joka on nähtävissä Iron Maidenin nettisivuilta, tai CD:n multimediaosasta. Video sisältää oikeaa kuvamateriaalia muiden muassa liittoutuneiden joukoista, Yhdistyneen kuningaskunnan ilmavoimien ja Luftwaffen koneiden välisiä taisteluja ja animoituja taistelukarttoja. Churchill esiintyy videossa, ja myös Adolf Hitler vilahtaa siinä.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]