Aaro Korpi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aaro Korpi
Luoja(t) Ilkka Remes
Ensi-
esiintyminen
romaanissa Ikiyö (2003)
Kustantaja WSOY
Henkilötiedot
Ammatti koululainen
Sukupuoli mies
Ikä 14 (ensimmäisessä kirjassa)
Asuinpaikka Bryssel
Suhteet
Vanhemmat Antti Korpi
Soile Korpi
Tädit ja sedät Taina
Serkut Julius
Muut sukulaiset Alan (tädin mies)
Tutut Niko Aula (kaveri)

Aaro Korpi on fiktiivinen henkilö, joka esiintyy useissa Ilkka Remeksen romaaneissa. Teini-ikäinen Aaro on päähenkilö Remeksen nuortenromaaneissa ja sivuhenkilö muutamissa aikuisten kirjoissa, joissa hänen isänsä Antti Korpi esiintyy. Hänellä on ruskeat hiukset ja hän on ikäisekseen pitkä.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro Korpi asuu perheensä kanssa Brysselissä, mutta vierailee myös usein mummonsa ja kaverinsa Nikon luona Suomessa. Aaro käy kansainvälistä koulua ja harrastaa tietokoneita ja vedonlyöntiä. Hän joutuu usein seikkailuihin, joihin häntä ajavat muun muassa vedonlyönti, nettiharrastus, uteliaisuus ja hänen isänsä Antin työ etsivänä. Aaro on kiinnostunut isänsä työstä rikosten parissa ja yrittää saada selville, mitä hänen isänsä Antti Korpi työtovereineen milloinkin tutkii.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron isä Antti Korpi työskentelee Brysselissä Euroopan unionin rikostutkintayksikössä. Äiti Soile työskentelee fyysikkona CERN:n hiukkastutkimuslaitoksessa Genevessä. Molemmat vanhemmat ovat työn vuoksi kiireisiä, ja siksi perheessä asuukin välillä myös au pair.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro Korpi -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]