NES 2

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta AV Famicom)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
NES 2

NES 2 (tunnetaan myös nimillä NES-101 ja NES Top Loader) on uudelleensuunniteltu versio Nintendon alkuperäisestä Nintendo Entertainment System -pelikonsolista. NES 2 julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 1993 ja maksoi 49,99 Yhdysvaltain dollaria. Laite on ulkoisesti samankaltainen Japanissa samoihin aikoihin julkaistun AV Family Computerin kanssa mutta eroaa siitä teknisissä yksityiskohdissa.

NES 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NES 2:n laitteisto on pääasiassa sama kuin aikaisemmassa konsolissa. Ensimmäinen ja tärkein muutos aiempaan versioon nähden on kasettiluukun siirto laitteen päälle, sillä NES:ssä kasetin asettaminen laitteeseen on hankalaakenen mukaan?. Toinen muutos on laitteen muotoilu; sekä ohjain että konsolin kotelo ovat saaneet uuden ulkoasun. Ohjaimet on tehty muistuttamaan Super Nintendo Entertainment Systemin ohjaimia, ollen kulmistaan pyöristettyjä ja käteen sopivampia. Myös Reset- ja Power-painikkeet on siirretty, ja ne sulautuvat nyt laitteen ulkoasuun.

NES 2 ei parannuksistaan huolimatta menestynyt kaupallisesti. Laitteen päällä oleva kasettiluukku ei toiminut hyvin NES-kasettien kanssa. Ne rupesivat usein tärisemään luukussa, mikä aiheutti grafiikkavirheitä tai jopa pelin kaatumisen.lähde? Grafiikat olivat hiukan tummemmat edeltävään malliin verrattuna. Heikkolaatuinen sisäinen RF-modulaattori sekä erillisten komposiittivideo- ja ääniliitäntöjen puute vaikuttivat pelien ilmiasun laadukkuuteen. NES 2 myös julkaistiin varsin myöhäisessä vaiheessa, sillä useat kuluttajat olivat jo siirtyneet pelikonsoleiden neljänteen, 16-bittiseen, sukupolveen.

AV Family Computer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AV Famicom

AV Family Computer on uudelleensuunniteltu versio Nintendon alkuperäisestä Family Computer -pelikonsolista. Laite julkaistiin Japanissa 1990-luvun alussa. Nintendo itse kutsui laitetta pelkästään Family Computeriksi edeltäjänsä mukaan, mutta käyttäjät nimesivät sen AV Famicomiksi tai "uudeksi Famicomiksi" erottaakseen sen alkuperäisestä.

AV Famicom suunniteltiin parantamaan kaksi vakavaa suunnitteluvirhettä, jotka ilmenivät Famicomissa. Famicomin taakse pysyvästi kiinnitetyt ohjaimet korvattiin jo NES:ssä käytössä olleilla irrotettavilla ohjaimilla. Nintendo kuitenkin poisti ohjaimista alkuperäisen Famicomin toisessa ohjaimessa "Start"- ja "Select"-painikkeiden kohdalla sijainneen mikrofonin. Mikrofoni oli alun perin lisätty toiseen ohjaimeen peleihin tehtävien lisäominaisuuksien vuoksi, mutta loppujen lopuksi mikrofonia käytettiin vain harvassa pelissä.

Famicom myös käytti videoliitännöissä vain RF-modulaattoria. 1990-luvun alussa monissa japanilaisissa televisioissa oli komposiittivideosisääntulot. Tästä syystä Famicomin RF-modulaattori vaihdettiin komposiittivideo- ja ääniliitäntöihin. Tämä oli suurin ero NES 2:n ja AV Famicomin välillä, sillä NES 2:ssa oli vain RF-modulaattoriliitäntä, vaikkakin alkuperäisessä NES:ssä oli myös komposiittiulostulo.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]