1827 – Infernal Musical

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta 1827 - Infernal Musical)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1827 - Infernal Musical
Kirjoittaja Mike Pohjola
Kirjoitettu 2011
Alkuperäiskieli suomi
Tyylilaji musikaali
Aihe Turun palo
Tapahtumapaikka ja -aika 1827, Turku
Kantaesitys 21. tammikuuta 2011
Kantaesityspaikka Logomo, Turku
Henkilöt
Henkilöt Elias Hellman, Maria Vass, Väinö Ilmarinpoika, Arkkipiispa ja arkkipiispatar Tengström
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto

1827 – Infernal Musical on hevimusikaali, jonka ensiesitys oli Turussa 21. tammikuuta 2011. Musikaali kertoo vuonna 1827 tapahtuneesta Turun palosta, ja sisältää runsaasti heavy metal -kappaleita, muun muassa Black Sabbathilta, Metallicalta, Iron Maidenilta, Helloweenilta, Manowarilta sekä kotimaisilta yhtyeiltä, kuten Lordilta ja HIMiltä.

Näytelmän ohjasi Juha-Pekka Mikkola ja käsikirjoitti Mike Pohjola. Käsiohjelman mukaan tarinan alkuperäisidea pohjautui Pohjolan novelliin ja Mikkola keksi toteuttaa sen hevimusikaalina. Esityksen tuotti Turun Nuori Teatteri osana Turun vuotta Euroopan kulttuuripääkaupunkina 2011.[1] Musikaali toteutettiin lähes kokonaan turkulaisvoimin. Koreografina toimi Mikko Kaikkonen ja kapellimestarina Joona Lukala. Puvustuksesta vastasi Tytti Mulo, valosuunnittelusta Antti Niitemaa ja tuliefekteistä Pyroman oy.

Näytelmässä esiintyy monta historiallista henkilöä, kuten Turun polttamisesta syytetty piika Maria Vass, arkkipiispa Jakob Tengström, Fredrika Runeberg, Paavo Ruotsalainen ja Suomen kenraalikuvernööri Arseni Zakrevski. Näytelmän keskeinen aihe on miehuus ja erilaiset miesten mallit.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]