1200 Micrograms

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
1200 Micrograms
(1999– )
Tiedot
Tyylilaji: Psytrance/Electronica
Kotipaikka: Ibiza, Espanja
Laulukieli: Englanti
Jäsenet
Riktam Matkin  
Bansi Quinteros  
Raja Ram  
Chicago  
Levy-yhtiöt
TIP World  

1200 Micrograms (tunnetaan myös nimellä 1200 Mics) on Espanjan Ibizalta lähtöisin oleva psytrancea tuottava ryhmä, jonka muodostavat Sajahan "Riktam" Natkin, Joe "Bansi" Quinteros, Raja Ram sekä Chicago. Kokoonpano on tehnyt musiikkia vuodesta 1999 mutta on nyt eronnut erimielisyyksien johdosta. Riktam joka tuotti yhtyeen lähes kaikki kappaleet oli kyllästynyt jakamaan rahat kolmen muun henkilön kanssa ja tämän vuoksi bändi hajosi 2007. Yhtyeen nimi viittaa erittäin korkeaan LSD-annokseen ja erääseen Terence McKennan sitaattiin, jota on samplattu kappaleessa Salvia Divinorum (A substance so powerful that 300 micrograms is the dose. Projektissa mukana neljä henkilöä, joten 4*300=1200). 1200 Micrograms tunnetaan kitaran käytöstä kappaleissaan ja huumeteemastaan.

Yhtyeen ensimmäisen levyn (1200 Micrograms) teemana oli Raja Ramin lempihuumeet. Albumin kappaleisiin on lainattu paljon Terence McKennan sitaatteja ja sampleja elokuvasta Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Levyn julkaisu oli suuri menestys. Yhtye julkaisi Marijuana musiikkivideon vuonna 2003.

Yhtyeen toinen albumi, Heroes of the Imagination, on omistettu tunnetuille keksijöille ja tiedemiehille. Albumi sisältää myös vuoden 2003 hittikappaleen Acid For Nothing, joka on Dire Straits yhtyeen Money for Nothing kappaleen trance remix.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]