Mother Brain

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Äitiaivo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mother Brain pelissä Metroid: Zero Mission.

Mother Brain (マザーブレイン, Mazā Burein) (suom. Äitiaivo) on kuvitteellinen hahmo Nintendon luomassa Metroid-sarjassa. Hän esiintyy monissa Metroid-peleissä päähenkilö Samuksen viimeisenä vastustajana.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mother Brain nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1986 NES:ille julkaistussa Metroid-pelissä, jossa Mother Brain oli pelin viimeinen vastustaja. Mother Brain oli alun perin muinaisen Chozo-rodun luomus, jonka tarkoituksena oli kontroloida mielellään metroideja, jotka Chozo-rotu oli myös luonut SR-388 -planeetalle tarkoituksena hävittää X-parasiitit (ks. Metroid Fusion). Mother Brain kuitenkin petti Chozot ja liittoutui avaruuspiraattien (englanniksi Space Pirates) kanssa, varmistaen Chozojen tuhoutumisen. Tämä kerrotaan virallisessa Metroid -mangassa.

Planeetta Zebesin keskuksessa Tourianissa elävä Mother Brain muodostuu suurista piikikkäistä aivoista, joiden edessä hänellä on yksi silmä. Sekä ensimmäisessä pelissä että sen Game Boy Advancella julkaistussa uusintaversiossa Zero Missionissa Mother Brain on pelin viimeinen vastustaja. Kamppailun aikana olento pysyttelee lasikuvun sisällä tykkien ja uhkaajiin kohdistuvien tulirenkaiden suojellessa sitä.

Mother Brain nähtiin jälleen sarjan kolmannessa osassa Super Metroidissa. Hahmo on jälleen Samuksen viimeinen vastustaja. Mother Brain pystyy ensimmäistä kertaa puolustamaan itseään uuden kyborgivartalonsa ja hypersäteen avulla. Samus saa hypersäteen itselleen, kun häneen leimautunut Metroid hyökkää Mother Brainin kimppuun ja siirtää siltä saamansa energian Samukselle. Kun Mother Brain tuhoutuu, planeetan itsetuhomekanismi käynnistyy ja Zebes tuhoutuu.

Tämän jälkeen Mother Brain ei ole varsinaisesti esiintynyt pelisarjassa Samuksen vastustajana. Other M -peli alkaa takaumalla Super Metroidin lopusta ja Samuksen taistelusta Mother Brainia vastaan. Mother Brainia ei varsinaisesti nähdä edellä mainitun takauman jälkeen koko pelissä. Pelissä tosin tavataan ihmishahmoinen androidi nimeltään MB, joka on Mother Brainista kehitetty tekoäly tutkimusaseman väen voidakseen hallita Galaktisen Federaation bioaseiksi kasvatettuja klooneja.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mother Brain tavataan myös Kapteeni N -sarjakuvissa ja siihen perustuvassa animaatiosarjassa. Kummassakin hän on pääkonna. Animaatiosarjassa hänen äänenään toimi Levi Stubbs.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.