Äänekosken Kaupunkisanomat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ÄKS Äänekosken Kaupunkisanomat[1] [2] on Äänekoskella ilmestyvä yksityinen ja itsenäinen ilmaisjakelulehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi maaliskuussa 2011. Normaalisti joka toinen viikko keskiviikkoisin ilmestyvä ÄKS on aikakauslehtityyppinen, leikattu tabloid. Lehden levikki on 11 400 ja se jaetaan ilmaiseksi kaikkiin koteihin sekä yrityksiin Äänekoskella, Suolahdessa, Sumiaisissa, Konginkankaalla ja osin myös Uuraisilla. ÄKSällä on myös omat, aktiivisesti päivitettävät nettisivut.

Lehden päätoimittajana toimii Marjo Steffansson.[3] Osakeyhtiön toimitusjohtaja on Pirjo Hakkarainen. Äänekoskelaissyntyinen toimittaja Timo Harakka toimi hallituksen puheenjohtajana, kunnes luopui tehtävästä ja omistajuudesta lähdettyään eurovaaliehdokkaaksi syksyllä 2013. Harakka palasi omistajaksi myöhemmin.[4]

Edellisten lisäksi ÄKSän perustajiin ja omistajiin kuuluvat muun muassa toimittajat Terho Vuorinen ja Teijo Piilonen ja kirjailija Reijo Honkonen.

Syksyllä 2011 ÄKS järjesti äänestyksen kaikkien aikojen äänekoskelaisesta. Kaupungin satavuotisjuhlien kunniaksi järjestetyn äänestyksen voitti elokuvaohjaaja Mikko Niskanen. Viiden kärkeen sijoittuivat keihäänheittäjä Jorma Kinnunen, teollisuusmies Kalle Piilonen, toisen polven keihäsmies Kimmo Kinnunen sekä Timo Harakka.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Äks : Äänekosken kaupunkisanomat Kansalliskirjasto: Kansallisbibliografia. Viitattu 14.7.2020.
  2. ÄKS Äänekosken kaupunkisanomat Patentti- ja rekisterihallitus: Virre-tietopalvelu. Viitattu 14.7.2020.
  3. Mediakortti - ÄKS ÄKS Äänekosken Kaupunkisanomat. Viitattu 14.7.2020.
  4. Katkaistaan sitkeältä huhulta siivet: ÄKSää ei ole myyty – eikä olla myymässä Äänekosken Kaupunkisanomat. 29.11.2019. Viitattu 18.8.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]