À Tout le Monde

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”À Tout le Monde”
Megadeth
Singlen ”À Tout le Monde” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Youthanasia
 Äänitetty  1994
 Julkaistu helmikuu 1995
 Tuottaja(t) Dave Mustaine
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 04.28
 Levy-yhtiö Capitol
Listasijoitukset

Suomen virallinen lista: 12.[1]

Megadethin muut singlet
Train of Consequences
1994
”À Tout le Monde”
1995
99 Ways to Die
1995

À Tout le Monde on yhdysvaltalaisen heavy metal -yhtye Megadethin single, joka julkaistiin helmikuussa 1995. Kappale julkaistiin yhtyeen kuudennella studioalbumilla, Youthanasialla vuonna 1994. Kappaleen ovat säveltäneet Megadethin senaikaisen kokoonpanon jäsenet Dave Mustaine, David Ellefson, Marty Friedman ja Nick Menza. Single nousi ilmestyessään Suomen virallisen listan sijalle 12.[1]

Vuonna 2007 julkaistulla, yhtyeen yhdennellätoista studioalbumilla United Abominationsilla kappaleesta julkaistiin uusi versio À Tout le Monde (Set Me Free), jolla vierailee Lacuna Coil-yhtyeen solisti Cristina Scabbia.

Musiikki ja sanoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkikanava MTV sensuroi À Tout le Monden musiikkivideon, sillä siinä näytettiin ihmisiä hyppimässä hautoihinsa. Kanava ei myöskään suostunut esittämään sitä väittäen kappaleen kertovan itsemurhasta. Dave Mustaine vastasikin välittömästi rakastamansa kappaleen saamaan kritiikkiin.

Myös yhtyeen silloinen kitaristi Marty Friedman puhui kappaleen sanoitusten merkityksestä ja todellisesta sanomasta Huomenta Suomi -ohjelmassa yhtyeen Suomessa järjestetyn konsertin ja vierailun yhteydessä.

Kappaleen nimi À Tout le Monde on ranskankieltä, ja se tarkoittaa suomeksi lausetta "Koko maailmalle" tai "Kaikille". Kappaleen kertosäe, jossa lauletaan "À Tout le Monde, À tout mes amis, je vous aime, je dois partir" tarkoittaa suomennettuna "Koko maailmalle, kaikille ystävilleni, minä rakastan teitä, mutta minun on mentävä."

Yhdistäminen kouluampumiseen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dawson Collegen kouluammuskelun takana ollut Kimveer Gill oli Megadethin kuuntelija, ja ammuskelupäivänä syyskuussa 2006 Gill mainitsi kappaleen kirjoittamassaan blogissa VampireFreaks.com-verkkosivustolla. Se leimasi Megadethin, ja yhtyettä syytettiin siitä, että se oli saanut Gillin tappamaan yhden ja haavoittamaan 19 henkilöä ja lopuksi tekemään itsemurhan.

Vuoden 2007 versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleesta tehtiin vuonna 2007 uusi versio "À Tout le Monde (Set Me Free)", ja siinä vieraili italialaisen goottimetalliyhtye Lacuna Coilin laulaja Cristina Scabbia, jonka kanssa Mustaine esitti kappaleen lauluosuudet.

Kappaleen kitarat on viritetty standardivirityksellä, kun taas Youthanasialla julkaistun version kitarat oli viritetty puoli askelta alaspäin. Uusi versio on tempoltaan hieman nopeampi, ja versiolla soittava kitaristi Glen Drover soittaa soolon kappaleeseen musiikillisesti neljä tahtia kauemmin kuin alkuperäisessä versiossa soittanut Marty Friedman. Uusi versio kappaleesta on nykyisin kuunneltavissa Megadethin virallisella verkkosivustolla ja YouTubessa. Alkuperäisen version tapaan kuitenkin myös uusi versio kiellettiin MTV:llä, samasta syystä kuin alkuperäinen versio.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

USA-painos

  1. À Tout le Monde – 4.28
  2. Problems – 3.56
  3. New World Order – 3.25 (demo)

Hollannin painos

  1. À Tout le Monde – 4.28
  2. Symphony of Destruction – 5.32 (demo)
  3. Architecture of Aggression – 2.49 (demo)
  4. New World Order – 3.25 (demo)

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1995 singlejulkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 singlejulkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]